Profit fremfor omsætning – dette skal man vide som studerende!

Profit fremfor omsætning – dette skal man vide som studerende!

Er du studerende? Måske er du helt ny indenfor alt, hvad der hedder privatøkonomi og føler dig derfor en anelse lost, når det kommer til alt, der har med profit, bundlinje, omsætning at gøre? Har du aldrig før hørt om begreberne ROAS og POAS? Dette er begreber, som det er nyttigt at kende til, hvis man begår sig indenfor e-commerce verdenen.

Uanset hvad så læs med her, hvor vi fortæller dig, hvad du bør vide som studerende. Bl.a. når det kommer til profit fremfor omsætning. Og de lidt mystiske begreber ROAS (Revenue On Add Spend) og POAS (Profit On Ad Spend).

Driver du selv en virksomhed?

For mange studerende kan det være en stor fornøjelse at drive en virksomhed ved siden af studiet. Du kan både få nogle penge ud af det, og det er et godt job at have ved siden af sit studie i og med, at man selv kan bestemme, hvornår man vil arbejde. For mange er det også deres interesse at være selvstændig. Du får altså også noget ud af det på et menneskeligt plan.

Hvis du selv driver en virksomhed, så ved du garanteret godt, hvad er bundlinjen er for noget. Bundlinjen er jo netop den grænse, som man ikke vil havne under. Når man taler om bundlinje, er det uundgåeligt ikke også at tale om profit og omsætning. Når man har en virksomhed, skal ens samlede indtægter gerne være højere end ens udgifter, da man ellers havner under bundlinjen.

Når man havner under bundlinjen, tjener man ingen penge. Tværtimod havner man i underskud.

Profit fremfor omsætning

Det er vigtigt at skelne mellem profit og omsætning, da man ellers kan risikere at havne under bundlinjen, når man sidst på året gør sine regnskaber op.

Omsætning er det samlede beløb, som der er solgt for i din virksomhed. Dette er ikke i sig selv nok til at fortælle dig, om du havner over eller under bundlinjen. Du har jo også haft en masse udgifter, som et led i at sælge disse produkter.

Derfor bruger man begrebet profit. Profit dækker over de penge, der er tjent, når du har trukket udgifterne fra din omsætning. Profit er altså dit egentlige overskud i virksomheden.

Det er derfor altafgørende, når du driver en virksomhed eller en privatøkonomi generelt, at du skelner mellem profit og omsætning. Ellers kan du ikke danne et helhedsindtryk over, hvad du reelt har tjent.

ROAS og POAS

ROAS og POAS er begreber, som også dækker for nogle af disse ting og denne skelnen mellem omsætning og profit. Disse begreber er dog tæt knyttet til e commerce. Hvis det er noget, du beskæftiger dig med, er dette altså ekstra relevant for dig.

ROAS står for revenue on ad spend. Derimod er POAS, som står for profit on ad spend. Igen skal du have øje for forskellen mellem omsætning og profit. Det er begge vigtige faktorer, men det er altafgørende, at du formår at skelne mellem ROAS og POAS.