Planlæg dit sabbatår og gå et uforglemmeligt år i møde

Planlæg dit sabbatår og gå et uforglemmeligt år i møde

Afslutter du snart din nuværende uddannelse, så bør du overveje, om du vil tage et sabbatår, om du vil gå direkte videre i uddannelsessystemet, eller om du vil noget helt tredje. Kun fantasien sætter grænser for, hvad man kan foretage sig efter endt uddannelse. I dag skal vi forsøge at vejlede dig i at planlægge det perfekte sabbatår med mulighed for personlig udvikling og nye oplevelser. Lad os inspirere dig.

Hvornår vil et sabbatår give mening?

Et sabbatår kan bruges på mange ting. De fleste bruger dette år på at finde ud af, hvad de vil med deres karriere og liv. Mange unge mennesker er i tvivl om dette, hvorfor det vil være en god idé at tage et sabbatår eller to. Du skal overveje denne mulighed, hvis du kan nikke genkendende til en af følgende ting:

  • Du er ikke afklaret omkring din fremtid
  • Du føler dig stresset
  • Du har brug for at lave noget andet
  • Du vil gerne ud at rejse og opleve verden

Sabbatåret kan gøre en verden til forskel for især unge, som har svært ved at gennemskue, hvad der er det rigtige for dem. Der er trods alt så mange muligheder inden for uddannelser og jobs, at det kan være svært at lægge sig fast på én ting. Hvad forestiller du dig, at din fremtid skal bruges på?

At rejse er at leve – få det optimale ud af dit sabbatår

De færreste unge mennesker har råd til at rejse i et helt år uden en fast månedlig indtægt – mindre kan dog også gøre det. Du kan for eksempel planlægge, at du vil rejse i en mellemlang periode på 2-4 måneder. Den resterende del af året kan du bruge på arbejde eller andet, som giver mening for dig og din fremtidige karriere. En anden mulighed kan være at tage på højskole. Der findes rigtig mange danske højskoler, men der er også mulighed for at tage på højskole i udlandet, hvis man har brug for at komme lidt væk.

Har du brug for at komme væk for en kort stund? Så kan du foretage en søgning på afbudsrejse billund, så du bliver præsenteret for alle aktuelle afbudsrejser. Billund huser en fantastisk lufthavn, men du kan også tage turen til Kastrup, Aalborg, Karup, Aarhus eller en helt femte lufthavn. Alternativt kan du tage en tur over den dansk-tyske grænse.

Tag en snak med din studievejleder

Er du under uddannelse i øjeblikket, så bør du benytte dig af den studievejleder, du i sin tid har fået tildelt. Vedkommendes job er nemlig at guide dig til at træffe de rigtige valg – i både private og erhvervsmæssige sammenhænge. Du kan med god grund tale åbent og ærligt om dine tanker, bekymringer og drømme. Det kan hjælpe rådgiveren med at lede dig på rette spor.

Foruden studievejlederen kan du rådføre dig med dine forældre og venner, som helt sikkert også gerne vil hjælpe dig så godt som muligt.