Passer et jakkesæt sammen med Sneakers?

Passer et jakkesæt sammen med Sneakers?

Passer et jakkesæt kun sammen med Sneakers, når man er konfirmand? Eller giver de afslappede sko et friskt pust til jakkesættets ellers så stive rygte? Der er blandende holdninger, men du skal helst vide: hvornår, hvor, hvordan og hvorfor, når du matcher dit jakkesæt med et par Sneakers.

Hvor kommer idéen egentlig fra?

Man skulle tro at modeverdenen havde skelet til alle de nye danske konfirmander, der hvert år viser deres Sneakers sammen med deres jakkesæt. Idéen bag denne kombination kom dog som et led i en modeuge i New York, hvor streetstyle-modefotografer fangede nogle mennesker, der var på vej til arbejde i deres jakkesæt – iført Sneakers. Det kom i det britiske modeblad, GQ, og er nu blevet en modeting.

Du skal helst vide: Hvornår, hvor, hvordan og hvorfor?

Sneakers sammen med dit jakkesæt giver, ved første øjekast, en stor kontrast – enten hader du det, eller også elsker du det. Inden dit valg bliver du nødt til at forstå de forskellige aspekter af dit valg. Hvornår skal du have dem på? Hvor skal du have dem på? Hvordan skal du bære dem? Hvorfor skal du have dem på?

Hvornår skal du have dem på? -  Når du skal være afslappet, tager du Sneakers på til et jakkesæt. Men hvis du skal noget formelt, som en middag, bryllup eller lignende, så lad dem blive hjemme. Anledningen skal altså ikke være den største, når du går med det – det kommer ikke til at give det bedste førstehåndsindtryk.

Hvor skal du have dem på? – Du kan have dem på om dagen. Det kan være til en brunch, en afslappet begivenhed, på en anden date med en pige eller på arbejde, hvor du ikke skal møde dine kunder.

Hvordan skal du bære dem? – Du skal ikke have et slips på, når du har Sneakers på til jakkesættet. Du kan alternativt have en T-shirt på til en habitjakke eller blazerjakke.

En anden vigtig ting er, at dine bukser gerne må være af slim-modellen, så de sidder tæt på kroppen. Brug her smalle Sneakers, så passer de til de tætsiddende bukser. Desuden skal du have vasket dine Sneakers, hvis de er hvide, så giver det den største effekt.

Undlad de store (lidt legoklods-agtige) sports Sneakers, da de kan overdøve hele det udtryk, du ellers prøver at skabe med jakkesættet.

Hvorfor skal du have dem på? – Find de Sneakers der passer bedst til dit jakkesæt, det må gerne være Sneakers med en klar farve. Så du kan gå med tweet, bomuld eller lign. jakkesæt og stadig få det udtryk frem, som du havde tiltænkt.

Har du selvtillid, så når du langt

Har du styr på tingene, virker dit tøj mere overbevisende og tøjet spiller ligeledes sammen med din person. Det får det til at gå op i en højere enhed. Så hvis du viser, at du har det godt med de Sneakers, du går i – så når du langt.

Hvis du derimod ikke føler dig tilpas, retter på tøjet eller har andre irritationsmomenter, så giver det ikke så meget mening at have det på. Det er jo først og fremmest dig, der skal have tøjet og skoene på.