Ordenligt ventilation gør kæmpe forskel for dig og dine medstuderende

Ordenligt ventilation gør kæmpe forskel for dig og dine medstuderende

Som studerende tilbringer du sikkert en masse tid på din uddannelsesinstitution, uanset om det er gymnasie, universitet eller noget helt tredje. De fleste skoler har et ventilationssystem, men da de fleste skoler som regel er gamle, er det ikke sikkert ventilationssystemerne er optimale i dag. Det er måske ikke det første, der bliver udskiftet, hvilket er forståligt nok, da ting der bliver brugt i hverdagen så som whiteboards og tavler kan virke vigtigere end ventilation.

 

Frisk luft er vigtigt for ens læring

Som studerende ved du også hvor vigtigt det er at kunne tænke klart og få frisk luft til hjernen. Selvom det mest optimale nok ville være at smutte ud i den friske luft, er det ikke altid muligt. Når man skal gå fra lokale til lokale, er tiden knap hvilket betyder, at et udendørsbesøg nok ikke står højest på listen over hvad man vil nå. Der er toiletbesøg og besøg i kantinen vigtigere end at få frisk luft.

 

Varmegenvinding gør en forskel

Udover at få frisk luft af ventilationssystemerne, kan de være med til at skabe varmegenvinding. Det er nemlig muligt for din uddannelsesinstitution at få ventilation med varmegenvinding. På den måde kommer der frisk luft i lokalerne samtidig med, at varmen bliver genbrugt. Hvilket både er godt for miljøet og for skolens økonomi. Derfor er et varmegenvindingsanlæg den perfekte løsning for din uddannelsesinstitution.

Tag sagen i egen hånd

Selvom hverken du eller dine medstuderende har ansvar for eller beføjelser til et ventilationsanlæg, er det en god ide at komme med en forespørgsel til vedkommende, der står for skolens økonomi eller vedligeholdelse. At din uddannelsesintuition stadig har gamle eller ligefrem forældede ventilationsanlæg kan skyldes uvidenhed eller manglende midler. Hvad end det er har du i hvert fald muligheden for at gøre en forskel.