Nyheder for unge og studerende i København

Nyheder for unge og studerende i København

For mange studerende på landets uddannelsesinstitutioner er januar måned lig med eksamensstress, manglende søvn og tonsvis af læsning. Hvis du og dine studiekammerater mangler idéer til, hvordan I får et lille afbræk fra den mindre glamourøse del af studielivet eller måske gerne vil fejre, at I er kommet helskindet igennem eksaminerne, så skal I læse med her, hvor de seneste gastronomiske og kulturelle nyheder fra hovedstaden vil blive præsenteret. 

Det er vidst alment kendt, at København har utrolig meget at byde på lige meget om du er inkarneret Københavner, tilflytter eller måske bare planlægger at besøge hovestaden for en kort bemærkning. Men når der er så mange muligheder, kan det være en jungle at finde ud af, hvor man skal spise og hvad man skal se, selv hvis man er turist i egen by.

 

Hvor skal du spise? 

Ny vietnamesisk restaurant på Vesterbrogade

Mandag den 22.januar slår LêLê dørene op for en ny restaurant på Vesterbrogade, hvor du vil blive præsenteret for en nyfortolkning af maden fra den klassiske kinagrill, som især prydede gadebilledet i 1980´erne og 1990´erne. LêLê’s nye grillbar Bach Yen er et helt anderledes koncept end hvad man normalt forbinder med LêLê. Du har blandt andet mulighed for at blive præsenteret for en nyfortolkning af den klassiske burger, som for eksempel vil blive serveret med krabbe eller en frisk udgave af Kinarullen som med nye smagsnuancer vil give dig en anderledes gastronomisk oplevelse. Og tager man et lidt nærmere kig på menukortet, så er der langt til pomfritterne fra frituregryden, som man kender det fra den lokale grillbar. Løber mundvandet allerede? Heldigvis er det allerede muligt at booke bord på LêLê’s hjemmeside. Bach Yen slår dørene op den 22.februar på Vesterbrogade 40.

 

Frisklavet pasta med nordisk smag til S.U.-venlige priser

Måske har du allerede lagt mærke til Pasta Du Nord på Hovedbanegården, men nu kan endnu flere få glæde af den lækre nordiske fortolkning af den klassiske pastaret med den nye butik på Falkoner Allé på Frederiksberg. Er du fan af klassikere som kødboller og carbonara, eller måske har appetit på at eksperimentere med nye variationer af pastaretten, så er Pasta Du Nord et besøg værd, som samtidig har S.U.-venlige priser, da de fleste pastaretter kun koster omkring 100 kroner. Et besøg ved Pasta Du Nord er derfor en oplagt overspringshandling fra eksamenslæsningen eller hvis du blot ønsker at finde billig og god aftensmad i København.

 

Den perfekte kombination af god mad og drinks

Hvis du og vennerne gerne vil fejre at eksaminerne er overstået med manér, så bør I overveje at besøge PS Bar & Grill, som for et par måneder siden har åbnet en ny restaurant på Østerbrogade 106, København Ø, som supplement til deres i forvejen velbesøgte restaurant i Pilestræde. Lige meget om du er udkig efter en velbrygget kop kaffe, lækre cocktails eller en god bøf, så er PS Bar & Grill et besøg værd.

 

Hvad skal du se? 

Vinter i Tivoli

Selvom lysene er slukket og julelysene pillet ned i Tivoli, så går der ikke længe før man igen kan komme indenfor i den berømte have. Haven vil fremover åbne op for en helt ny sæson i Tivoli nemlig ´Vinter i Tivoli´. Det betyder, at man allerede igen kan holde et afbræk fra studielivet med en slentretur igennem forlystelsesparken fra 2.februar til 25. februar. Planlægger du for eksempel at besøge København inden for den nærmeste fremtid har parken åbent både i vinterferien, til fastelavn og til valentinsdag, hvilket med al sandsynlighed vil afspejle sig i de dekorationer, som parken altid har for vane at imponere med.

 

Lysfestival i København

Synes du også, at vinteren er kendetegnet ved at være mørk, grå og måske en kende deprimerende, så kan du i februar måned nyde et smukt lysshow, der vil pryde de københavnske gader. Allerede fra den 2.februar til 2.marts løber Copenhagen Light Festival af stablen, hvor de mange lysinstallationer vil bryde mørket i hele februar måned. Hvis du tilfældigvis har planer om at lægge en visit forbi hovedstaden i løbet af februar måned eller måske plejer at slentre gennem Købenavns gader om aftenen, vil aftengåturen blive en kende mere festlig med de spektakulære lysshows, der vil præge bybilledet i den kommende måned. Der vil være mulighed for at få en guidet tur på festivalen, men det mest oplagte er naturligvis at udforske de spektakulære lysshows på egen hånd. Festivalen er gratis og vil om ikke andet bryde mørket i hele februar måned, så foråret og solen måske vil synes tættere på.

 

90’ er brag i Vega på Vesterbro

Hvis du har en forkærlighed for 90´er musik eller måske bare vil fejre, at eksaminerne er veloverstået, så skal du sætte et kryds i kalenderen lørdag den 3.februar fra klokken 23-04. Her vil du møde velkendt hiphop og R&B musik hele natten, der formodentligt vil give dig og vennerne følelsen af at befinde jer i 90´erne for en kort bemærkning. Dette 90’er brag er et utrolig populært tiltag. Tusinder har vist interesse for begivenheden på Facebook, og på grund af den store efterspørgsel, har man været nødt til at rykke festen ind i Store Vega. Hvis du også synes, at der er en helt særlig vibe forbundet med 90’er musikkens hiphop og R&B eller blot ønsker at deltage i den vildeste fest, hvor folk synger med på sangene, hvilket skaber en helt særlig stemning, så bør du og vennerne overveje at deltage. Du vil med garanti få en fest, hvor der vil blive danset og sunget hele natten. Selvom du måske tænker, at festens målgruppe er for en lidt ældre generation end din, skal du ej frygte, da den yngre generation er begyndt at kigge tilbage på denne type af musik. Det koster 60 kroner at komme ind til festen, hvilket er en billig omgang for at blive sendt tilbage til 90’erne, da de var bedst.