Natklub-lounge forfører byens studerende

Natklub-lounge forfører byens studerende

Ord, billeder, dans og musik lægger et slør af forførelse over Den Sorte Diamant, når Det Kongelige Biblioteks kulturnetværk Students Only!,  inviterer byens studerende til en spektakulær total-oplevelse fredag 7. september med: Rangleklods, Linkoban, Claus Hempler og Michael Møller.

En semesterstartsfest lyder måske af lunkne bajere på en kontorgang efter lukketid på universitetet, men når det er kulturnetværket Students Only!, der skyder efteråret i gang, er det med en skræddersyet totaloplevelse: På broer og balkoner i Den Sorte Diamant afløses stille koncentration og kaffekopper denne aften af natklub-stemning og cocktails. Det Kongelige Biblioteks rige samlinger inspirerer en række kunstnere til at fortolke temaet forførelse gennem musik, dans – og ikke mindst visuals.

Det er fjerde år i træk, at Students Only! laver en forvandlingskugle ud af byens flotteste bibliotek, og forførelsen optræder i alle dets former: Varm, legende, mørk, sexet og selvfølgelig sjov! Inspirationen er Søren Kierkegaards Forførerens Dagbog, som findes i Det Kongelige Biblioteks samlinger i filosoffens egen førsteudgave. Kierkegaards ord vil væve sig gennem aftenen i de store projektioner og blive oplæst af bl.a. Claus Hemplers mørke stemme.

Musikken leveres af nye danske og svenske navne – fra hårdtslående Linkoban over den hypede elektroniske crooner Rangleklods til lyse, lette og uimodståeligt svenske Lilla Sällskapet. Aftenen byder også på klassiske indslag med uddrag af Mozarts forføreropera Don Giovanni ved den talentfulde svenske sopran Idil Alpsoy og tango-toner fra den fremadstormende akkordeon-spiller Andreas Borregaard. Sangskriveren Michael Møller rammer en melankolsk nerve med sine popsange, mens forførelsen for alvor får krop i libanesiske Eli El Sultans muskuløse fusions-mavedans. Og Copia Doble Systema vil byde publikum op til en digital sengekants-variant af den colombianske genre cumbia.

Obscura, som har lavet lys og projektioner på bl.a. Roskilde Festival og Distortion, vil igen i år stå for de visuals, der dækker Diamantens bølgende indre – denne gang med et kæmpe, florlet lærred tværs gennem Diamantens enorme atrium. Forførende motiver fra bibliotekets samlinger og Kierkegaard-citater vil nærmest svæve frit i rummet.

Oplev aftenen på en tværbro højt under Diamantens tag eller tilbagelænet på en balkon eller i en liggestol med havudsigt. Café øieblikket serverer denne aften suppe, bobler, drinks og øko-pilsner.

 

SEMESTERSTARTFEST 2012 fredag 7. september kl. 19.30-00.30

RANGLEKLODS · LINKOBAN
COPIA DOBLE SYSTEMA · OBSCURA visuals
LILLA SÄLLSKAPET (S) · MICHAEL MØLLER 
CLAUS HEMPLER oplæsning · ANDREAS BORREGAARD akkordeon
IDIL ALPSOY (S) sopran · ELI EL SULTAN (LB) dans


Billetter i Diamantens reception eller på www.billetlugen.dk

Læs mere på www.studentsonly.dk