Når smilet skal bevares

Når smilet skal bevares

I Danmark lever vi længere og længere, og det samme skal vores smil og tandsæt. Vores velstand og økonomiske råderum har sikret, at vi ikke længere går rundt med huller i tandrækken, og nogen tager skridtet endnu videre – retter tandrækken til, så tænderne står snorlige. Men god tandsundhed skabes allerede i ungdommen.

”Mine tænder fejler alligevel ikke noget, så jeg behøver ikke gå til tandlæge”. Sådan tænker mange unge og specielt studerende, der skal have pengene til at række til både bolig, mad på bordet og bøger. Men det kan være en rigtig dårlig disponering, både i forhold til økonomi og tandsættets holdbarhed. For venter man med at gå til tandlægen, til man kan mærke sin tænder i form af tandsmerter, kan tandlægebesøget bliver både dyrt og ubehageligt.

Et almindeligt tandeftersyn og en tandrensning en gang årligt er billigere end et månedsabonnement på Netflix. Og når du passer de forebyggende tandeftersyn, slipper du for pludselig at få smertefulde og økonomiske overraskelser.

Hos tandlægen.dk Frederiksberg og tandlægen.dk Østerbro står tandplejere og tandlæger klar til at give unge og studerende en tryk og smertefri oplevelse, når der står tandeftersyn på kalenderen.

Begge klinikker ligger centralt i forhold til uddannelsesstederne på Frederiksberg og i København, så det årlige eftersyn kan fikse nemt på vej til eller fra skole eller på en skemafridag.

”Smil du er på”

Fyldige læber, løft af øjenlåg og tilretning af strittende ører – vi tilpasser vores udseende som aldrig før. Og det gælder også vores tandsæt. Ikke alle er tilfredse med deres smil på grund af skæve eller misfarvede tænder. Men også det kan moderne tandbehandling råde bod på.

Hos tandlægen.dk Frederiksberg og tandlægen.dk Østerbro kan du få en hver type af tandregulering, - en behandling flere og flere efterspørger. Det store mellemrum mellem fortænderne eller den skæve hjørnetand hæmmer smilet, og det skal der laves om på – og heldigvis er løsningerne til rådighed og overskuelige både i forhold til tid og økonomi.

Mange børn og teenagere får rettet tænder, mens de går i skoletandpleje, det vil sige, indtil de fylder 18 år. Denne tandregulering er målrettet skæve tænder, som medfører en fejl på bidfunktionen. Men mange har skæve tænder, hvor det kun er til kosmetisk gene. I den sammenhæng kan du ofte nøjes med en simpel plastskinne i en periode, som retter uregelmæssighederne på plads.

Regulering med plastskinner forudsætter dog, at du selv tager et ansvar for behandlingens succes. Det skyldes, at du skal gå med de aftagelige skinner hele tiden og kun må tage dem ud i forbindelse med spisning. Desuden skal du huske at skifte skinnerne, efterhånden som tænderne flytter sig.

Plastskinner laves i forskellige løsninger, hvor de mest anvendte er

  • Invisalign
  • LiteWire
  • Inman Aligner

Uanset hvilken løsning, du vælger, vil du i al fremtid skulle have en lille tråd på bagsiden af tænderne, der har til formål at holde de regulerede tænder på plads, da de ellers rykker tilbage igen. Men til gengæld vil du have et smukt smil resten af livet, hvis du passer dine tandeftersyn.