Når hobby koster mere end skolebøger

Når hobby koster mere end skolebøger

Gider du ikke, at det hele skal gå op i skolebøger og studie? Det er altid rigtig godt med en hobby ved siden af sit studie, da det giver nye input og en pause til hjernen, så den igen kan præstere, når det bliver mandag eller onsdag morgen. 

Der er bare det med hobbyer, at de hurtigt kan gå hen og blive dyre. Det gælder især, hvis du godt kan lide at fiske og gerne bruger snurrebassen til at fange fisk med, eller hvis du godt kan lide at ride. 

Så hvordan får du råd til både hobby og skolebøger? 

Lav et budget 

Der er ofte ikke mange penge at gøre med, når man er studerende. For både at kunne få råd til de dyre skolebøger og den hobby, du godt kan lide, er det en god ide at lægge et skarpt budget. Her kan du hurtigt få et indblik i, hvor du måske kan spare for at få råd til udstyr eller kontingent. Men, det kan også være, du finder ud af, at du er nødt til at arbejde ved siden af for at få det hele til at hænge sammen. 

Ofte er der mange penge at spare på madbudgettet ved at lægge om i vaner eller ved bare at handle et andet sted. Pasta, rugbrød og havregryn kan man komme langt på i en periode, hvis det betyder, at man kan få lov til at dyrke ens hobby - og det er da heldigvis ingredienser, der nemt kan varieres og gøres mere spændende for ganske få kroner. 

Køb brugte bøger 

Har du ikke lyst til at bruge alle dine penge på nye skolebøger, hver gang der starter et nyt semester, kan du med fordel lede nettet tyndt efter brugte skolebøger. Der er også mange penge at spare på at gøre dette trick. Ja, du skal måske leve med en kaffeplet hist og her i bøgerne - men det vigtigste er blot, at du får råd til både at studere og leve på samme tid. Der er mange brugte studiebøger at finde i grupper på Facebook eller på platforme som DBA. Så det bliver ingen årsag for dig at finde de bøger, du skal bruge. 

Få et ekstrajob 

Det er måske lidt nemmere sagt end gjort, men ved at arbejde 5-10 timer om ugen, er der hurtigt råd til nyt fiskeudstyr, rideudstyr eller noget helt tredje. Det kan være alt lige fra at gå med aviser, arbejde på en café eller læse korrektur på andres opgaver. Der skal ofte ikke så mange penge til for, at du pludseligt føler, du kan en masse, som du ikke kunne før. 

Det er selvfølgelig ikke altid nemt at finde et arbejde - men ved at opsøge det og være ihærdig giver det som regel pote. Ellers er der altid nogen, der har brug for hjælp til at lufte hunden eller at få bragt og hentet børnene om morgenen og eftermiddagen. Så muligheder er der mange af!