Mød luftmåleren i Zirkus Nemo 2012

Mød luftmåleren i Zirkus Nemo 2012

Zirkus Nemo med Søren Østergaard bag roret afholder lige nu turné i Danmark og har du mulighed for at tage med, så må du ikke gå glip af det.

Zirkus tænker du? Ja, men det er Zirkus med Z, der er ikke tale om traditionelt Cirkus, men et salgs stand-up cirkus, som du helt sikkert vil græde af grin af.

Se et videoklip fra Zirkus Nemo her:

Zirkus Nemo

Søren Østergaard er en glad mand. Publikum har for alvor taget hans særegne Zirkus Nemo til sig, og med mere end 40.000 solgte billetter, her, mens der endnu er to måneder tilbage af turnéen, er der tale om en ren Nemo-rekord. Anmeldere og publikum roser forestillingen til skyerne, og der er en livlig trafik ved billetlugerne. ”Det er ret fantastisk at opleve, at ens livsværk bliver modtaget med grin, jubel og stående klapsalver”, siger Søren Østergaard, der etablerede Zirkus Nemo i 1999 med Anders Lund Madsen, som senere trak sig ud af foretagendet. ”Zirkus Nemo var i mange år en skræmmende og skæv størrelse for mange, men nu kommer folk af alle slags og i alle aldre, og jeg kan jo se på dem, at de kan lide det, de ser!”.

Artisteri i verdensklasse
Søren Østergaard har i år Peter Frödin med i manegen. Læg dertil en pony, en zebra og to søløver og de mest fantastiske artister fra hele verden. Publikum er bl.a. vidner til intet mindre end verdens hurtigste tøjskiftenummer, en tyk mand i et susende hjul, intens rola rola balancekunst og en temmelig alternativ ballonmand. Fra Zirkus Nemos helt eget univers kommer en lang række fænomener som Bager Jørgen, Hentehårsartisten Leslie Boye-Møller og en knivkaster, en duetæmmerske og mange flere. Læg dertil verdens bedste zirkus-orkester med Frans Bak ved roret. Zirkus Nemo begyndte sin landsturné d. 9. maj i Vejle, og fra d. 31. juli - 1. september gælder det København.

Ny spændende plads

Søren Østergaard glæder sig over den nye placering i Carlsberg Byen, hvor Zirkus Nemo skal ligge i hele august måned. ”Det er en spændende plads, for vi lander lige i krydset mellem Frederiksberg, Vesterbro og Valby, og det er helt nyt land for os,” siger Søren Østergaard, der tidligere har slået sine zirkusfolder på Holmen, ved Charlottenlund Fort og i fjor på Kvæsthusbroen. ”Jeg håber, at vi kan få tag i en masse nye gæster ved at være her, og jeg synes, Zirkus Nemo passer godt ind i området, der er summer af kreative projekter, visioner og spændende fremtidsplaner. Og så pynter Zirkus Nemo de fleste steder.”

Zommer på hjul
Søren Østergaard glæder sig til at være i København og i Carlsberg Byen. ”Jeg holder af gode grunde ikke selv sommerferie, skønt jeg både har telt og campingvogne med”, griner han og henviser til den store karavane af beboelsesvogne i træ, aluminium og glasfiber, der, for de flestes vedkommende, er malet i Zirkus Nemos karakteristiske farver, rød og sort ligesom det store specialsyede telt. ”Men det kan da være, jeg lige cykler hjem (til Bredgade, red.) og vander mine blomster ind i mellem,” siger han.

I år er vognparken udvidet med bl.a. en lille hvid vogn, hvor hans assistent, Laura Kvist Poulsen bor, og en fin souvenirvogn, hvor man bl.a. kan købe pins med Smadremanden, kuglepenne og de fineste ”snekugler”, hvor zebraen Plet, hviler sig foran teltet.
Søren Østergaard, Zirkusdirektør

 

Turnéplan

Vejle, DGI-Huset:

9.-12. maj

Aarhus, Mindeparken:

15. maj-9. juni

Aalborg, Fjordmarken:

12.-16. juni

Horsens, Langelinie:

19.-23. juni

Esbjerg, Gryden:

26.-30. juni

Svendborg, Christiansminde:

3.-21. juli

Nykøbing Sj., Havnen:

24.-28. juli

København, Carlsberg:

31. juli-1. september
Indgang via Ny Carlsberg Vej, Pasteursvej
eller Vester Fælledvej

Odense, Dyrskuepladsen:

4.-15. september

 

Billetpriser

O-billetter 400 kr. + gebyr

A--billetter 380 kr. + gebyr

B-billetter 320 kr. + gebyr

C-billetter 280 kr. + gebyr

Køb billetter online her.