Mode på budget

Mode på budget

Det kan være svært at få råd til nyt tøj, når indkomsten hovedsageligt består SU-rationer, der lige knap dækker huslejen. Hvordan holder man sig up to date med modetendenser, der skifter lige så snart indkøbsposerne er kommet inden for døren? Du kan ikke tage fra madbudgettet, det går simpelthen ikke at sulte sig selv for at få smart tøj på kroppen. Det nyindkøbte tøj sidder desuden ikke hverken helt eller delvist perfekt, hvis du i mellemtiden har tabt dig et par kilo eller ti. Nej, løsningen er ikke hungersnød. Hvis du er på SU, må du være mere snedig end som så. Det gælder om at holde øje med gode tilbud og gå i de rigtige genbrugsbutikker.

Billig netgarderobe

Tøj på nettet har det med at være en smule billigere end i butikkerne. Særligt hvis du er god til at holde øje med de mange kampagner, rabatkuponer og udsalgsperioder, der florerer stort set hele tiden på de fleste tøjsites. Tjek eventuelt denne webshop ud, hvis du vil finde inspirerende moderigtigt tøj til rimelige priser. Derudover findes der en lang række websites, der udelukkende udbyder rabatkuponer til de mange forskellige modesites, så du slipper for en vis procentdel af salgsprisen. Der kan i mange tilfælde være en del penge at spare, med en simpel googlesøgning finder du hurtigt mange bud på rabatkoder til de forskellige sider.

Genbrug

Det er en klassiker. Hvis du er på studenterbudget er genbrug sandsynligvis ikke ukendt terræn for dig, når det kommer til shopping. Men måske du er én af de mange, der ikke synes, de rigtigt kan finde noget, når de går på jagt i genbrugsjunglen. Det er helt forståeligt. For det er i sandhed en jungle, netop fordi genbrugsbutikkerne bugner af tøjgenstande af alle slags og udtryk, kategorierne er mange og uoverskueligt alsidige. Første tommelfingerregel er derfor at have tålmodighed. Hvis du beslutter dig for at gå på genbrugsshopping, skal du være forberedt på, at det kommer til at tage – nogle dage måske endda helt uden gevinst. Det er præmissen for genbrug, du kan være heldig at finde en virkelig lækker vintagejakke til få kroner, eller du kan se tonsvis af genbrugstøj igennem uden at købe noget med hjem. Hvis du går de rigtige steder hen, er sandsynligheden for at ramme en guldåre dog markant større, end hvis du kun forsøger i den lokale røde kors-butik i provinsen. I de større byer er der selvsagt et større udbud af genbrugsbutikker, hvor butiksejerne har styr på moden og ved, hvor tendenserne peger henad. Priserne er til gengæld tilsvarende højere, fordi sælgerne ved, hvor meget de er værd hos kunderne. På landet og i mindre byer kan virkelig ramme jackpot og komme hjem med en genbrugsskat til ingen penge, men det kræver tålmodighed og gentagne besøg.

 

Markeder

Hold øje med tøjmarkeder, hvor både private og kommercielle mærker sælger ud af tøjgemmerne til underpris. Særligt i større danske byer findes der året rundt markeder og begivenheder, hvor selv dyre mærkevarer sælges billigt til de hurtige. Begivenhederne slås i de fleste tilfælde op på Facebook, så det gælder bare om at holde øje og sætte kryds i kalenderen, når en mulighed byder sig. Køerne til disse events er dog ofte meget lange, så du skal stå tidligt op, hvis du satser på at komme hjem med den helt store gevinst i form af modetøj til studenterpriser.