Min far fik hjælp til sit misbrug hos ALFA 

Min far fik hjælp til sit misbrug hos ALFA 

Julen er en glad og hjertelig tid for de fleste, men for familier med misbrug er det faktisk ét af de sværeste tidspunkter på åretMen der er hjælp at hente! Hvis du er pårørende til en misbruger, kan du give en fantastisk julegavei form af information om afvænningscenteret ALFA. 

Den søde juletid har en bismag af noget bittert, hvis du har misbrug i familien. Mere end 120.000 børn vokser op i familier med alhoholmisbrug, og julen, der burde være hjerternes fest, er en ekstra svær tid. Julen byder nemlig på en række arrangementer, hvor alkohol er en central del af hyggen. Juleøl, snaps og glögg står klar på juledugen, og det er problematisk i mange danske familier. 

 

Hvad er et misbrug?  

Et misbrug ser ikke nødvendigvis ud, som man forestiller sig. De fleste misbrugere findes faktisk i helt almindelige, “pæne” familier. Et misbrug må defineres som et indtag af stimulanser, der skaber problemer i misbrugerens og de pårørendes hverdag. 

Er du del af en sådan familie, eller kender du børn, som er det, så er det på tide, at du stifter bekendtskab med afvænningscenteret ALFA. Hele familien, og ikke mindst familiens børn får en bedre jul uden misbrug og alkohol. 

 

Professionel hjælp i beroligende omgivelser  

Hos Alfa ser man misbrug som et symptom på nogle dybereliggende problemer. Hverken stoffer eller alkohol er imidlertid nogen særlig effektiv problemløser, tværtimod skaber misbruget bare større og mere uoverskuelige problemer. 

I stedet for stimulanser har misbrugeren brug for professionel hjælp. Hos ALFA-Fredensborg kommer hjælpen i form af:  

  • En professionel behandlerstab af terapeuter. 
  • Eget værelse i en hyggelig, gammel skolebygning. 
  • Smukke og beroligende omgivelser, heriblandt: 
  • Park, træningsbane, Fredensborg Slot, gågade og Esrum Sø. 
  • Et personligt tilrettelagt behandlingsforløb 

Du ønskes en god jul med omsorg for dig selv og dine pårørende.