Mentale fordele ved yoga

Mentale fordele ved yoga

Sponsoreret indhold:

Yoga har en lang række fordele, der ikke kan ses med det blotte øje. Det giver dig et mere positivt livssyn, hjælper dig med at være til stede og sørger for, at du kan dyrke dybe og meningsfulde relationer.

 

Hvis du overvejer et billede i dit sinds øje, som du gør i yoga nidra og andre praksisser, kan du påvirke ændringer i din krop. Flere undersøgelser har vist, at guidede billeder reducerede postoperativ smerte, reducerede hyppigheden af hovedpine og forbedrede livskvaliteten for mennesker med kræft og hiv.

 

Holder allergier og vira i skak

Kriyaer, eller renselsespraksis, er et andet element i yoga. De omfatter alt fra hurtige åndedrætsøvelser til udførlig indre rensning af tarmene. Jala neti, som medfører en skånsom skylning af næsepassagerne med saltvand, fjerner pollen og vira fra næsen, forhindrer slim i at opbygge sig og hjælper med at dræne bihulerne.

 

Hjælper dig med at tjene andre

Karma yoga (tjeneste for andre) er en integreret del af yogisk filosofi. Og selvom du måske ikke er tilbøjelig til at tjene andre, kan dit helbred blive bedre, hvis du gør det. En undersøgelse ved University of Michigan viste, at ældre mennesker, der frivilligt meldte sig lidt mindre end en time om ugen, var tre gange så tilbøjelige til at være i live syv år senere. At tjene andre kan give mening til dit liv, og dine problemer virker måske ikke så skræmmende, når du ser, hvad andre mennesker har at gøre med.

 

Tilskynder til selvpleje

I meget af konventionel medicin er de fleste patienter passive modtagere af pleje. I yoga er det, hvad du gør for dig selv, der betyder noget. Vinyasa yoga kan fx give dig værktøjerne til at hjælpe dig med at ændre dig, og du kan begynde at føle dig bedre tilpas første gang du prøver at øve. Du kan også bemærke, at jo mere du forpligter dig til at øve dig, jo mere har du gavn af det. Dette resulterer i tre ting: Du bliver involveret i din egen omsorg, du opdager, at dit engagement giver dig magten til at gennemføre forandring, og at se, at du kan påvirke forandring, giver dig håb. Og håbet i sig selv kan være helende.

 

Understøtter dit bindevæv

Når du læser alle de måder, yoga forbedrer dit helbred på, har du sikkert bemærket en masse overlapning. Det skyldes, at de er intenst sammenvævede. Skift din kropsholdning, og du ændrer den måde, du trækker vejret på. Skift din vejrtrækning, og du ændrer dit nervesystem. Dette er en af yogaens store lektioner:

 

Alt er forbundet – dit hofteben til dit ankelben, dig til dit samfund, dit samfund til verden. Denne sammenkobling er afgørende for at forstå yoga. Dette holistiske system tapper samtidig ind i mange mekanismer, der har additive og endda multiplikative virkninger. Denne synergi kan være den vigtigste måde af alt, hvad yoga helbreder.

 

Bruger placeboeffekten til at påvirke forandring

Bare at tro på, at du bliver bedre, kan gøre dig bedre. Desværre mener mange konventionelle forskere, at hvis noget virker ved at fremkalde placeboeffekten, tæller det ikke. Men de fleste patienter ønsker bare at få det bedre, så hvis det at recitere et mantra - som du måske gør i begyndelsen eller slutningen af yogaklassen eller gennem en meditation eller i løbet af din dag - letter helingen, selvom det bare er en placeboeffekt, hvorfor så ikke gøre det?