Medaljeregn til det unge danske håndværker-landshold ved World Skills

Medaljeregn til det unge danske håndværker-landshold ved World Skills

To guld- og en sølvmedalje blev det flotte resultat, som det danske håndværker-landshold blev belønnet med ved VM i Håndværk, der netop er afsluttet i London.

PRESSEMEDDELELSE

Der var guldmedalje til murer Nikolai Munksgaard Asmussen og maler Jesper Guld Nielsen samt sølvmedalje til karosseritekniker Nikolaj Vinter Buur-Mouridsen. Desuden fik det danske håndværker-landshold fem medallion of excellence inden for fagene frisør, vognmaler, konditor, tømrer og grafisk tekniker. Børne – og undervisningsminister Christine Antorini var i weekenden i London for at besøge de danske deltagere. - Det er et fantastisk flot resultat, vi kan være utroligt stolte af. Det var en stor oplevelse at møde de 15 unge danske deltagere, som var utroligt dygtige og som med stor koncentration og engagement leverede topkvalitet under verdensmesterskabet. De har virkelig har fortjent hæderen og medaljeregnen. - Jeg glæder mig til at sætte fokus på den høje kvalitet i de danske håndværker-uddannelser til det kommende Danmarksmesterskab i håndværk, DM-Skills i Odense i januar 2012, så vi kan sende et nyt hold dygtige unge af sted til det næste danske håndværker-landshold. Og motivere endnu flere unge til at starte på en af de gode danske håndværkeruddannelser.

Guldmedaljer

En guldmedalje til mureren Nikolai Munksgaard Asmussen fra Holstebro. Nikolai fik også ’best of nation’ medalje for det højeste pointtal af de danske deltagere. En guldmedalje til maler Jesper Guld Nielsen fra Hurup.

Sølvmedalje

En sølvmedalje til karosseritekniker Nikolaj Vinter Buur-Mouridsen fra Kibæk.

Medallion of Excellence

Denne hædersbevisning fik: * Grafisk tekniker Mads Aaby Nielsen fra Glusted, Ejstrupholm * Vognmaler Glenn Holst Nielsen, Søborg * Konditor Camilla Winther, Herlev * Frisør Birgitte Schjødt Nielsen, Bogense * Tømrer Mikkel Faigh Ratz, Herlev Kilde: UVM