Med en VPN forbliver dit privatliv privat

Med en VPN forbliver dit privatliv privat

Med en VPN forbliver dit privatliv privat, og du kan desuden få adgang til hjemmesider, som ellers er begrænset geografisk.

Efter Facebook skandalen er man generelt begyndt at blive væsentlig mere opmærksom på, hvordan ens privatliv bliver behandlet online, samt hvor ens sensitive informationer bliver gemt. Hver gang man surfer internettet, bliver ens handlinger fulgt, uanset om det er i form af cookies eller IP-adresse sporinger. Sidstnævnte er dog ikke den typiske, men faktisk er de fleste overrasket over hvor mange informationer man efterlader, også selvom man bare lige surfer internettet. Heldigvis eksisterer der software, som kan hjælpe med at holde ens privatliv privat. Med en billig VPN (Virtual Private Network) er det mulige at ændre sin geografiske IP-adresse til et andet land, end det man er lokaliseret i. Det betyder at du anonymt kan surfe som du har lyst, men også at du kan få adgang til hjemmesider, som ellers er begrænset til bestemte landgrænser.

 

Hvordan virker en VPN?

VPN står for Virtual Private Network, og er et stykke software, som fungerer som en slags mellemled mellem din IP-adresse og den ønskede hjemmesides server. Mellemleddet sørger for, at din data ikke bliver sendt direkte til hjemmesidens server. En VPN server, også kaldet en proxyserver, har en ’falsk’ geografisk placering. Det vil sige, at hvis du benytter dig af en VPN med ’falsk’ geografisk proxyserver i Amerika, så kan du fra din danske IP-adresse besøge den amerikanske Netflix eller andre lignende streamingtjenester. En anden fordel ved dette er, at ved at din IP-adresse er ’falsk’ placeret et sted i verden, så er det også svært for uvedkommende at opspore hvad du foretager dig på din computer, og det er her at dit privatliv kan forblive privat. VPN-tjenester giver fuld anonymitet, og det er en mærkesag for mange brugere, da ens privatliv uanset om det er online eller offline, så har det ret til at være anonymt.

Fordele og ulemper

Fordele

De to største fordele er som beskrevet ovenstående, nemlig anonymitet og mulighed for at besøge alle hjemmesider – uanset landbegrænsninger. Man skal dog være opmærksom på, at hvis man har aktiveret en VPN-tjeneste, så er der enkelte danske hjemmesider, som ikke besøges hvis din geografiske placering er i et andet land. For eksempel, så skal du huske at deaktivere din VPN-tjeneste, hvis du ønsker at besøge din e-Boks.

Ulemper

Alt afhængig af VPN-tjeneste, så kan du risikere, at din internetforbindelse bliver en smule langsommere når din tjeneste er aktiveret. Det har intet med din internetudbyder at gøre, men skyldes altså at det tager noget tid for din forbindelse at forbinde til proxyserveren og dernæst den ønskede hjemmeside. Det er dog som regel ikke det største problem, hvis man bare vælger den rigtige VPN-tjeneste.

 

Vores favoritter

ExpressVPN sørger for komplet anonymitet, da de ikke lagre brugernes data nogle steder. Denne tjeneste har desuden proxyservere i 145 lokationer – herunder 94 forskellige lande. Derudover så har ExpressVPN heller ikke nogle af de ovenstående ulemper, for denne tjeneste er lynende hurtigt, og sørger for at din internetforbindelse ikke bliver sløvet. Det lyder alt sammen ret så attraktivt, og prisen er ligeså attraktiv. Hvis du tegnet et abonnement gennem Vpninfo.dk, så får du tre gratis måneder med dit køb, og prisen ender altså på det yderst acceptable beløb nemlig 43 kr. om måneden for de første 15 måneder. ExpressVPN har en del ekstrafunktioner, som vi ikke har set på alternative VPN-tjenester. Det er blandt andet mulige at streame gennem dit Smart TV, Apple TV, din Chromecast eller hvad end du ellers bruger. Denne funktion er ret unik for ExpressVPN, og det er et kæmpe plus.   

Private Internet Access er endnu en af vores favoritter, og denne tjeneste har proxyservere på 37 lokationer – herunder 25 lande. Det er ikke den VPN-tjeneste, som har det allerstørste udvalg af lokationer, men de 37 lokationer er mere end rigeligt for langt de fleste brugere. Hvad der også er rigeligt for de fleste brugere, er den attraktive pris. Prisen for Private Internet Access ligger nemlig kun på 21.50 kr. om måneden, og det er en af billigste tjenester derude. Din forbindelse er dog ikke ligeså lynende hurtigt, som den er med Express VPN, men den er stadig hurtig, og burde være tilstrækkelig for de fleste.

Windscribe har den fordel at det er gratis at prøve. Med en gratis prøveperiode har man rig mulighed for at prøve sig frem, og konkludere om tjenesten er tilstrækkelig for en, eller om skal fortsætte sin research. Windscribe tager endda anonymitet til det højeste niveau, da denne tjeneste ikke kræver nogle personlige oplysninger fra dig, før at du kan benytte det – ikke så engang så meget som en e-mailadresse. Når din prøveperiode er slut, så er du nødsaget til at tegne et abonnement som kommer til at koste dig omkring 24 kr. om måneden.

NordVPN er den sidste favorit vi vil nævne. Med NordVPN har du også mulighed for at prøve programmet, du har dog kun tre dage, men det burde være rigeligt til at finde ud af, om denne tjeneste er noget for dig. Proxyserverne er lokaliseret i 61 lande, og tjenesten koster dig 18 kr. om måneden, hvis du tegner et abonnement på tre år.

 

Beslutninger, beslutninger 

Det er heldigvis muligt at prøve de fleste VPN-tjenester af, inden at man behøver at bruge én eneste krone. De ovenstående VPN-tjenester er alle sammen værd at anbefale, og i sidste ende er det nok en smagssag for den enkelte. Alle tjenester har forskellige fordele, som vi også har beskrevet.

En VPN-tjeneste er en nødvendighed for alle, som værdsætte anonymitet, og hvis man gerne vil slippe for bekymringer. Hvis man har en VPN-tjeneste liggende klar på sin enhed, så kan man besøge ellers begrænset hjemmesider. For eksempel hvis du sidder på arbejdspladsen eller i skolen, og du ikke kan besøge en bestemt hjemmeside, så kræver det blot at man åbner sin yndlingstjeneste, og dernæst er der fri surfing. Den største fordel for os, er adgang til ellers begrænsede streamingtjenester. Den amerikanske Netflix har et langt større udvalg end den danske, og for at det ikke skal være løgn, så kan du sagtens benytte din danske Netflix konti til den amerikanske Netflix.