Litteratur og bøger for unge - Hvad skal du læse i vinterferien 2019?

Litteratur og bøger for unge - Hvad skal du læse i vinterferien 2019?

Det har længe været kendt, at litteratur kan udvide menneskets horisont og evner inden for fantasi og horisont. Samtidig kan læsning også have en afstressende effekt, idet du kan leve dig ind i en anden verden langt væk fra notifikationer, ting du skal tage stilling til og hverdagens små og store problemer. Som ung studerende kan der være meget at vinde, hvis du læser de rette bøger i din fritid.

Men hvad skal du læse? Så læg studiebøger og pligter fra dig i en stund og lad dig rive med ind i denne guide, hvor vi giver vores bud på læseværdige bøger for unge.

  

De nye udkomne bøger i vinteren 2019

En Fandens mand - Anders Haahr Rasmussen - Om nye tid, #metoo og at være mand i 2019

Alt hvad jeg ved om kærlighed - Dolly Alderton - om voksenlivets faser i medgang og modgang 

Et andet menneske, et andet liv - Sofie Jama. - om at flygte fra Somalia til Roskilde og finde sit rette sted i livet

Idioten - Elif Batuman - Om at starte på Harvard University, mens alt andet i det begyndende voksenliv trækker i én

To af sidste års favoritter inden for litteraturen, du som ung studerende bør læse

 

  • Den, der lever stille: En bog om at finde sin vej og ikke mig sig selv, trods forældre der ikke bakker op og støtter i ens ungdoms- og voksenliv.

Leonora Christina Skov har netop i februar 2019 vundet De Gyldne Laurbær for denne roman, enhver ung bør læse.

 

  • Ét liv, én tid, ét menneske: En god bog for studerende på vej mod arbejdsmarkedet

 

Erhvervsmanden Morten Albæk udgav sidste år i 2018 bogen Ét liv, én tid, ét menneske, der er en bog der giver rigtig meget stof til eftertanke - og bør læses af alle på arbejdsmarkedet eller studerende godt på vej mod sit nye job.

Bogen stiller skarpt på det danske paradoks, hvor velstanden er stor og mulighederne mange, men i ligeså stor grad er diagnoserne inden for stress, angst og depression.

Hvordan får man et meningsfuldt liv med plads til arbejde, fritid, kærlighed og venskaber? Og hvilken balance skal man vælge? Læs denne bog, hvis du ønsker at blive udfordret i din tankegang og vil skabe det bedst mulige udgangspunkt for dit samlede arbejds- og privatliv.

 

Tag på en lokal og litterær inspirationstur

Er du stadig i tvivl om hvad du vil læse i vinterferien 2019, kan du også tage på inspirationstur i din lokale boghandel. De fleste byer har en boghandel (ofte en af de store kæder som Bog & Idé eller Arnold Busck) - men opsøg også gerne de små, unikke eller antikke boghandler i din by.

F.eks. har Odense Kjærs Bøger i Klaregade

København har bl.a. Tranquebar i Borgergade, Thimers Magasin i Tullinsgade og Bogladen ved Søerne på Østerbrogade.

Aarhus har bl.a. små boghandlere som Kristian F. Møller på Store Torv, Bogshoppen på Nørregade, Løves på Nørregade og Kælderantikvariatet på J.M. Mørks Gade.