Liberal Alliance: Privat- og friskoler i Aalborg vil tabe enorme summer, hvis Socialdemokratiet får magt som de har agt

Liberal Alliance: Privat- og friskoler i Aalborg vil tabe enorme summer, hvis Socialdemokratiet får magt som de har agt

Over 14 millioner kroner. Så mange penge står aalborgensiske privat- og friskoler til at miste, efter Politikken Skoleliv har kigget på beregninger fra Finansministeriet, der har beregnet, hvad det vil koste, hvis Socialdemokratiets ønske om at sænke statstilskuddet fra 76 pct. til 71 pct. bliver til virkelighed.

Nordjyske fri- og privatskoler står til at miste over 27 millioner

Ifølge Liberal Alliances politiske ordfører og spidskandidat til folketingsvalget, Christina Egelund, er det en meget bekymrende udvikling, at Nordjyske privat- og friskoler står til at miste over 27 millioner kroner. Det svarer til, at hver enkelt skole i gennemsnit mister omkring 450.000 kroner. Ifølge foreningen Friskolerne kan forslaget fra Socialdemokratiet medføre, at op mod 100 friskoler må lukke.

For Christina Egelund er privat- og friskoler i høj grad omdrejningspunktet for fremtidig udvikling i lokalsamfundene, og en kilde til at trække borgere og dermed liv til de områder i Nordjylland, hvor den lokale folkeskole er blevet lukket. Det vil derfor ifølge Christina Egelund have katastrofale konsekvenser, hvis Socialdemokratiet får magt som de har agt.

Fri- og privatskolerne skal styrkes

Siden 2015 har Christina Egelund og Liberal Alliance forhandlet sig frem til en forhøjelse af statstilskuddet også kaldet koblingsprocenten til privat- og friskoler fra 71 pct. til 76 pct. For Christina Egelund er en nedsættelse af koblingsprocenten ikke den rette vej at gå, tværtimod. Hun mener i stedet, at koblingsprocenten skal hæves fra de nærværende 76 pct. til 80 pct. Hun har meget svært ved at se fornuften i at gøre det sværere for danskere med helt almindelige indkomster at sende deres børn i privat- og friskole. Det vil have store konsekvenser for vores lokalsamfund i Nordjylland, hvis man begynder at true privat- og friskoler på økonomien og gøre det sværere at sende ens barn i en privat- eller friskole der, hvor den lokale folkeskole ikke længere eksisterer. For sænker man tilskuddet, bliver mange fri- og privatskoler ifølge Christina