Lev som en konge som studerende

Lev som en konge som studerende

Mange studerende brokker sig over, at de ikke har nok penge til deres daglige gøremål. Faktum er dog, at vi i Danmark har det rigtig godt som studerende. Modsat de fleste andre lande får vi endda penge for at studere, og behøver ikke at havne i en gæld, som er svær at bunde i, når vi en dag kommer ud på den anden side. Når vi så endelig tager lån som studerende, er det endda det billigste lån på markedet.

Det er da rigtigt, at man ikke bare kan kaste med pengene, som man lyster, men med et par simple ’life hacks’ er det faktisk muligt at leve som lidt af en konge som studerende.

Boligsituationen

Det første led i at leve som en konge er boligsituationen. Det første skridt i at tilegne sig den fede bolig er at høre forældrene om de ikke kunne tænke sig at investere i en bolig i form af et forældrekøb. Et forældrekøb er ofte en rigtig god investering. Boliger i specielt København stiger meget for tiden, og vil, hvis de skal følge priserne fra Stockholm, Oslo og Amsterdam, der helt klart er sammenlignelige byer med København, blive ved med at stige. Derudover har forældrekøb-lån rigtige gode renter.

SU-lån-finten

En anden lidt mere alternativ mulighed er den såkaldte SU-lån-finte. Den går ud på, at du låner det maksimale af din SU lån hver måned. Det er omkring 36.000 kroner. Hvis du gør det i et par år, har du nok penge til, at banken vil låne dig de resterende penge til en bolig. Der er selvfølgelig ikke mulighed for at købe den helt fede ejerejendom, men en andelslejlighed kan bestemt også være en god investering.

En andet rigtig godt tip er at tilkoble en boligadvokat, når du skal til at købe ejendom. Med indførslen af den nye ejendomsmæglerlov, er ejendomsmægler udelukkende blevet sælgers repræsentant, hvorfor du skal have en professionel som din uafhængige rådgivningsinstans som køber.

Indretning af boligen

Det kan godt være, du har scoret dig den lækre bolig, men hvis den ikke er indrettet tilsvarende fedt, betyder det ikke noget. Du har selvfølgelig ikke råd til vildt dyre designermøbler, men mindre kan bestemt også gøre det.

Friedrich Nietzsche postulerede, at selvoprettelsesdriften er menneskets stærkeste drift, men studerende ved godt, at det er kaffen, der er den primære kilde til frelse og overlevelse. Derfor er det selvfølgelig altafgørende, at du har et godt kaffearrangement. Det gælder selvfølgelig bønnen din kaffe består af, men også kaffe-apparaturet er af stor relevans. Man gider bestemt ikke at drikke andet end friskkværnet kaffe, og det er derfor en nødvendighed at have en kaffekværn derhjemme

Derudover er det selvfølgelig også vigtigt, at du har nogle fine små ’gimmicks’ i din lejlighed. Disse er med til at skabe personlighed. Det er en fin balancegang mellem at finde noget, der er af god kvalitet og som ser lækkert ud, men som ikke koster det hvide ud af øjnene. AYTM rammer denne kombination perfekt. Det danske designer-firma er med deres lækre produkter til overkommelige priser et godt valg til at opgradere interiøret i din bolig.

Budgettering

Det er bestemt ikke det mest sindsoprivende at lave budgetter, men et budget kan være det, der adskiller økonomisk kaos og et godt liv, hvor du indimellem har frihed til at leve som en konge. Ved at lave et budget bliver du virkelig gjort opmærksom på, hvilke ting du bruger penge på, hvor det egentlig ikke er så vigtigt, og hvor du godt kunne bruge lidt flere midler. Det er kort fortalt en måde, hvorpå du bedre kan allokere dine midler.