Lav en investeringsplan på et SU-budget

Lav en investeringsplan på et SU-budget

Find ud af, hvordan du kan lægge penge til side, så du har en god kapital til eksempelvis et banklån, når du er færdig med at studere. 

Penge vokser ikke på træerne. Det må særligt studerende vide, hvis man lever på et trængt SU-budget, hvor hver en krone skal vendes, inden den bliver brugt. De fleste er vante til, at der skal arbejdes hårdt for pengene på studiejobbet. Det kan tit være en kamp at klare sig til slutningen af måneden med et plus på kontoen og få pengene til at række så langt som muligt.

Men hvis du har lidt luft i budgettet, kan det være en anledning til at begynde at lægge lidt penge til side hver måned og investere dem, så du kan få et fremtidigt afkast af dine investeringer og bruge din opsparing til at lægge en kapital til banken, hvis du eksempelvis skal låne til en bolig, når du er færdig med at læse. Selv for små beløb kan du komme godt i gang og begynde at spare op til fremtiden og lade din opsparing investere sig selv større.

Hvor skal man investere?

Der findes flere forskellige former for investering, og hvilken form som passer dig bedst, handler om hvor risikovillig du er. En af de klassiske måder at investere på er igennem en indeksfond, hvor du fordeler dine investering på små aktieandele i mange forskellige virksomheder. Fordelen er, at du er mindre udsat, hvis en virksomhed pludselig styrtdykker i værdi. Investeringer er jævnet ud, så du både kan sikre dig generelle afkast, når aktierne på indekset stiger, og sikre dig mod pludselige udsving i en enkelt virksomhed.

Hvis du er mere risikovillig, kan du investere i kryptovalutaer som eksempelvis bitcoins. bitcoins er steget med en imponerende høj vækst de seneste år, og hvis man har købt på det rigtige tidspunkt, har man kunnet fordoble sin investering mange, mange gange. Men bitcoins-kursen falder også, og derfor er det en ret risikabel investering. Men hvis du er villig til at tage risikoen, kan du få store afkast. Find ud af, hvordan du køber bitcoins på Kobkryptovaluta.dk.

Studerende finansierer investeringer med SU-lån

Det er blevet populært blandt mange studerende på særligt de økonomiske studier at finansiere ens investeringer med et SU-lån, skriver dr.dk. Det er et lån, som studerende kan påtegne sig, hvor man låner 3.200 kroner om måneden.

Fordelen er, at renten er lav. Derfor kan man med de rette investeringer sikre sig afkast, som overstiger renteudgifterne på SU-lånet, som skal betales tilbage over mange år. Det betyder også, at man kan stå man en god opsparing, når man er færdig med at studere og eventuelt har behov for kapital til et boliglån eller lignende. Over fem års studie kan man nemlig låne op mod 192.000 kroner.

Med et SU-lån kan man låne op til 38.400 kroner om året, hvilket er en god sum til at påbegynde investeringer. Men eksperter advarer også imod at låne penge til at finansiere investeringer. Pengene skal nemlig betales tilbage igen, og hvis man taber på sine investeringer, kan det være sure penge, man skal betale tilbage efter ens uddannelse. Staten skal nemlig have betalt lånet tilbage, og det kan være dyrt, hvis man misligholder sin gæld. Ansvarlighed i lånet er derfor nøglen til at få en god oplevelse.