Lån som studerende – hvilke muligheder har jeg?

Lån som studerende – hvilke muligheder har jeg?

Ønsker du at låne penge som studerende, så har du mange muligheder. Det er dog ikke alle lånetilbud, der er lige gode. Derfor er det vigtigt, du låner penge med stor omhu. Der er mange mulige lånetyper og -udbydere, hvorfor du er nødt til at allokere en vis mængde tid til at skabe et godt overblik over de mange muligheder, så du kan sammenligne dem.

 

Inden du giver dig i kast med dette, så er det dog vigtigt, at du gør op med dig selv, om det rent faktisk er det rette valg, at du vælger at låne penge. Det er nemlig ikke billigt og som studerende kan det være svært at finde de penge, der skal bruges til at betale et afdrag hver måned. Misser du et afdrag, kan du tilmed risikere, at du bliver sat yderligere i gæld.

 

Du skal ikke være bange for, at du ikke kan finde et lån. Der er mange af dem på det danske marked og en stor del af dem kan også optages af unge studerende. Ofte er det dog dyrere for studerende at låne penge, da der er en større risiko forbundet med at låne penge ud til en ung studerende, der har SU eller eventuelt et lille studiejob som indkomst.

 

Sammenligning er vigtigt, når du skal låne penge

Har du besluttet dig for, at du ønsker at låne penge til at forsøde tilværelse eller er du nødt til at optage et lån til en uforudset regning? Uanset hvad, der ligger til grund for dit valg, så er det vigtigt, at du ikke blot vælger det første og bedste tilbud. I stedet skal du skabe et godt overblik over de mange lån, så du kan sammenligne dem med hinanden.

 

Før i tiden var du nødt til at gøre dette på manuel vis. I dag er det heldigvis meget nemmere. Derfor kan du også klare det på et par minutter, hvilket blot er endnu mere grund til, at det ikke er noget, du skal undlade. I stedet skal du blot benytte dig af en låneportal til dette formål. Klik her og find f.eks. en oversigt over kviklån, som du selv kan filtrere i.

Lån ikke mere end, hvad din økonomi kan bære

Som der også er givet udtryk for herover, så er det ikke alle unge, der har en god og stabil økonomi. Der er mange unge, der studerer, som ikke har anden indkomst end deres SU. Derfor er det ikke mange penge, der hver måned indbetales til deres bankkonto - og med en begrænset indkomst, kan det også være svært at betale det månedlige afdrag på et lån.

 

Derfor er det særdeles vigtigt, at du ikke låner flere penge end, hvad du er sikker på, din økonomi kan bære. Der skal betales afdrag hver måned, og hvis ikke, du er i stand til dette, så vil den valgte låneudbyder blot kvittere ved at pålægge dit lån flere renter og gebyrer, der gør det endnu sværere at indfri den gæld, du har til låneudbyderen.