Lån penge, og tag et semester i udlandet

Lån penge, og tag et semester i udlandet

Udlandsopholdet giver dig en masse plusser på cv’et. Det må også gerne føles som lidt af et eventyr. Hvordan får du råd til et fantastisk semester i udlandet? Vi guider dig.

 

Ensomt ophold eller det rene eventyr?

Når du fortæller venner og familie, at du vil tage et semester i udlandet, vil de først og fremmest gerne vide, om du overhovedet har råd? Har du sparet op, så du har til fornøjelser i din fritid? Har du råd til at rejse rundt og opleve kulturen? Som studerende kan du risikere at få et ensomt ophold, hvis du skal leve på en sten i 6 måneder. Det er ikke fedt at springe over, når dine medstuderende tager ind for at se en populær teaterforestilling, tager til koncerter eller tager på weekendture. Det gode udlandsophold udvikler dig både fagligt, socialt og menneskeligt, og hvis du skal vende hver en øre, spilder du din kostbare tid og energi. Lån pengene nemt og hurtigt, hvis du vil gøre udlandsopholdet til det rene eventyr. 

Udlandsstipendium, legater eller et lån?

Får du SU, og ønsker du at tage på et studieophold i udlandet, kan du søge om at få et udlandsstipendium og eventuelt et udlandsstudielån. Tilsammen dækker udlandsstipendiet og udlandsstudielånet din studieafgift til det udenlandske studiested. Det er fantastisk, at du kan tage din SU med til udlandet, men der er typisk mange andre udgifter i forbindelse med et studieophold i udlandet.

Hvis ikke du i forvejen har sparet op til turen, kan du prøve at søge legater. Du skal have en god portion tålmodighed, og står du og mangler pengene her og nu, kan det være en dårlig idé at satse på legater. At skrive legatansøgninger kræver øvelse og flid, og det kan være bedre at låne pengene, så du kan komme i gang med at booke fly og hotel til dit udlandsophold. Måske skal du også allerede betale depositum samt første måneds husleje til dit værelse/lejlighed i udlandet. Det er svært at spare op til udlandseventyret på en SU. Et lån er ofte den oplagte vej, når du vil realisere planerne. Lån fx 50.000 kroner til dit udlandsophold. Så bliver udlandsopholdet til et helt andet eventyr end at læse bøger i et fremmed land.

 

Book seværdigheder eller kurser hjemmefra

I forbindelse med et udlandsophold kan du være motiveret for at tage supplerende fag eller kurser. Så ser dit cv ud af noget, når du vender hjem igen! Det kan være relevant at undersøge, hvilke kurser du kan tage under dit ophold, som udbydes af lokale organisationer. Det kan være, at du ønsker at tage et sprogkursus, et kreativt fag, drømmer om et dykkercertifikat eller brænder efter at blive yogainstruktør i din fritid. Ofte skal du booke – og betale for de her kurser/fag, du ønsker, før din afrejse.

Udnyt dit fulde potentiale under dit udlandsophold, og du kommer hjem med en fornyet tro på dig selv og dine evner.