Kom hurtigt og sikkert frem i storbyen

De fleste uddannelsesinstitutioner er placeret rundt om i landets større byer. Derfor tiltrækker de større danske byer et hav af studerende hvert evig eneste år. Som studerende er det da også yderst essentielt at bosætte sig tæt ved en uddannelsesinstitution, da dette gør studietiden en del lettere.

Det er de færreste studerende, der smider om sig med penge. De fleste lever af SU og måske et supplerende studiejob. Derfor rækker pengene som regel til det nødvendige såsom mad, bøger og bolig. Man ser derfor også sjældent studerende ankomme til uddannelsesinstitutionerne i bil. Økonomien er blot en af årsagerne til, hvorfor de færreste studerende vælger at investere i en bil under deres studietid. Det er nemlig ligeledes svært at komme hurtigt frem og tilbage i de større byer i bil, ligesom det også er svært at finde parkeringspladser.

Derfor er cyklen et fremragende transportmiddel 

Når der ikke er råd til dyre biler under studietiden, vælger størstedelen af de studerende at ty til andre transportmuligheder. Nogle vælger at tage bussen, hvorimod mange unge studerende dagligt benytter cyklen som transportmiddel til og fra studiet. Cyklen er både billig i drift og nem at parkere. Ydermere er det let at komme fra a til b i myldretiden, da cyklister undgår de trælse bilkøer. Der er således kun positive ting ved at tage cyklen frem for bilen. Cyklen bidrager desuden positivt til miljøet, da cyklen kører på cyklistens egne kræfter i stedet for benzin. Det er således til gavn for hele samfundet, at store dele af den danske ungdom vælger at tage cyklen til og fra studiet. Desværre er der ingen transportmidler uden risiko for skade. Derfor er det vigtigt at være bevidst om risici, der er forbundet med at benytte cyklen som transportmiddel.

Gør brug af det nødvendige sikkerhedsudstyr

Da cyklister er en del af trafikken lige såvel som biler, busser, lastbile og motorcykler, er det vigtigt at være bevidst om reglerne i trafikken. Reglerne i trafikken er til for, at der sker et minimum af ulykker, når mennesker færdes i trafikken. Vær derfor bevidst om, hvilke regler der gælder for dig som cyklist, inden du begiver dig ud på en cykeltur.

Selvom der findes regler i trafikken sker der dog desværre uheld indimellem. Der findes dog forskelligt sikkerhedsudstyr, der kan gøre det mere trygt og sikkert at færdes i trafikken. Når det er mørkt, kan det være svært for bilerne og øvrige transportmidler at få øje på cyklisterne. Derfor er det vigtigt, at du som cyklist har tjek på lygterne - køb her, hvis du mangler lugter til din cykel. Særligt i vinterhalvåret er det vigtigt at have lygterne med, når du cykler rundt i trafikken. Dette sikrer, at bilerne kan se dig, når det er mørkt og du skal hjem fra din ven eller veninde. Desuden findes der øvrigt sikkerhedsudstyr, der er værd at nævne såsom den uundværlige cykelhjelm samt forskellige reflekser.

Når du har tjek på sikkerhedsforanstaltningerne, er det bare med at komme op på jernhesten og cykle hen på studiet.