Kom aldrig for sent til undervisning - 3 gode råd!

Kom aldrig for sent til undervisning - 3 gode råd!

Sponsoreret indhold:

Mon ikke det er sket for dig før, at du er kommet for sent til din undervisning. Det er nemlig ikke helt ualmindeligt, at man som studerende nogle gange enten sover over sig eller har for meget fart på om morgenen. Så på den måde er det helt almindeligt, at det nogle gange glipper for en, og man misser første undervisningstime. Men faktisk behøver det ikke at være en selvfølge, at man kommer for sent til undervisningen. Nej, for der findes en masse ting, som du som studerende kan gøre for at strukturere din morgen bedre og nå i skole til tiden. Læs med her for at blive klogere.

Planlæg din hverdag

Noget af det allervigtigste, man kan gøre for at nå i skole til tiden, er at strukturere sin hverdag en smule bedre. For faktisk når de fleste mennesker ikke deres aftaler, fordi de har for mange bolde i luften og muligvis har sagt ja til for mange ting. På den måde er det altså meget vigtigt at være opmærksom på ens muligheder og begrænsninger, og hvis man er en smule flyvsk af sind, kan man med fordel gøre brug af en kalender. I en kalender kan man holde styr på alle sine aftaler, og man kan for eksempel benytte alarmen på sin telefon som en påmindelse til de forskellige aktiviteter. Denne alarm-funktion kan også hjælpe, hvis man for eksempel skal nå sin bus til skolen eller mindes om afleveringen til danskundervisningen. Ofte kan det være en god idé at kigge på den følgende dags aftaler, før man går i seng, så man ved præcis, hvad der venter en.

Husk at stille dit vækkeur

Mange studerende har nok prøvet at sove over sig mindst en gang i livet. Der kan være forskellige grunde til, at man sover over sig. Nogle mennesker glemmer simpelthen at stille et vækkeur, mens andres vækkeur er gået i stykker, eller man ikke hører sit vækkeur. Oftest er det især ved brugen af snooze-funktionen på ens telefon, at det går galt. Derfor kan det være en god idé, hvis man anskaffer sig et vækkeur, som ikke bare er ens mobiltelefon. Man kan for eksempel købe en clock radio, som med sine mange funktioner ikke blot kan vække dig om morgenen, men også kan fungere som blandt andet radio og oplader. Nogle clock radioer har desuden en speciel “wake-up”-funktion, som er lys, der kan vække dig. På den måde kan en clock radio altså være den perfekte løsning for dig, der har svært ved at komme ud af sengen om morgenen.

Fast søvnrytme

Hvis du på trods af den rette vækkeursfunktion stadigvæk har svært ved at komme op om morgenen, kan det være et tegn på, at du kommer for sent i seng. Det kan hjælpe, hvis man opbygger en fast søvnrytme. Det vil sige, at man sigter efter at gå i seng og stå op på omtrent samme tid hver dag, så ens krop og hjerne vænner sig til rytmen. Udover at det kan modvirke sløvhed om morgenen, kan det også hjælpe på ens overordnede energiniveau i hverdagen, hvis man prioriterer en jævn døgnrytme.