Køb studiecomputer på afbetaling og få SU’en til at række lidt længere

Køb studiecomputer på afbetaling og få SU’en til at række lidt længere

Det kan være svært at være på SU. Pengene rækker ikke altid helt så langt, som man ville ønske, og derudover kan det hårdt at få råd til det hele, når det er sidst på måneden. Dog er det vigtigt, at vi er glade for at få SU’en, for det er bestemt ikke alle studerende, der er lige så heldige, som vi er i Danmark.

Disse ting er nødvendige, når du starter på studie

Når du starter på din videregående uddannelse, er der ofte flere ting, som du skal ud at købe. Det er selvfølgelig forskelligt, hvad man har brug for fra studie til studie, men I vil helt sikkert blive informeret om, hvad der forventes at I køber, når I starter. En af de ting, som kan være en god idé at investere i, er en ny computer. Man skal bruge computeren utroligt meget, og det er derfor dejligt at have en som fungerer godt, og som man ikke er bange for måske kommer til at brænde sammen eller slette nogle af tingene. Derudover skal man også købe en masse bøger, og bøger kan være dyre. Du bliver derfor nødt til enten at spare en masse penge op inden studiestart, eller derudover er det også muligt at købe på afbetaling. Køb computer på afbetaling, og vær dermed sikker på, at du kommer godt fra start på dit nye studie.

Brug SU’en fornuftigt

Selvom at det kan være svært at være på SU og få pengene til at række hele måneden, er der flere ting, som du kan gøre for at bruge dine penge mere fornuftigt. Først og fremmest er det en god idé at lave et budget. Dette budget skal indeholde alle dine udgifter som f.eks. din husleje, dine forsikring, din telefonregning og dit fitnessabonnement. Med et budget får du dermed et overblik over, hvor meget du skal betale hver måned, og er samtidigt også klar over, hvor mange penge du har til dig selv. Dette kan være utroligt godt, så du dermed ikke bruger penge, som du ikke har. Et budget sikrer derudover også, at du lægger det rigtige til side hver måned. For selvom at du ikke betaler til forsikringerne hver måned, så bliver du nødt til at lægge penge til side hver måned, da du ellers vil ende op med en regning, der er alt for stor til en enkelt måned.

Få et studiejob

Hvis du gerne vil have pengesituationen under din studietid til at gå lidt nemmere, kan det være en god idé at få et studiejob. Dette kunne f.eks. være et arbejde, som var relevant for dit studie. Dette job vil derfor både sikre, at du er mere klædt på til at komme ud på arbejdsmarkedet, og derudover vil det også sikre, at du har penge helt til sidst på måneden. Et studiejob har derfor mange fordele, og det kan derudover også være utroligt læreridt for dig selv. Nogle gange kan de teorier, man lærer i undervisningen være lidt abstrakte, og det kan derfor være godt at komme i arbejde og prøve at bruge teorierne i praksis.