Klæd dig til en bedre karakter til eksamen

Klæd dig til en bedre karakter til eksamen

Annonce

Er det muligt at klæde sig til en bedre karakter?


Det vil der helt sikkert være delte holdninger om. Det er ikke desto mindre vigtigt, at du tænker over dit tøjvalg, så du sender de rigtige signaler til lærer og censor. Kunsten er hverken at være underdressed eller overdressed. Det anbefales ikke at troppe op til eksamen iført jakkesæt – omvendt er det heller ikke velset at møde op i et slidt joggingsæt.

 

Mandlig eksaminand

Den mandlige eksaminand kan med fordel hoppe i et par stilrene jeans, en nystrøget skjorte og toppe det med et par rene sneakers. Så er man i hvert fald sikret et anstændigt og moderne outfit. 

Trænger du til nyt tøj, så kan du med fordel benytte lejligheden til at gå på shopping. Der er mange dygtige producenter af både skjorter og andet herretøj. Eton er et af de brands, man bør kigge nærmere på, hvis man gerne vil signalere, at man er motiveret, engageret og ambitiøs. Du kan for eksempel investere i en Eton skjorte, som du kan benytte til såvel hverdag som fest. 

Som eksaminand bør du holde igen med smykkerne, da det trods alt ikke er en fest, du skal til. Dermed ikke sagt, at man ikke sagtens kan sætte prikken over i’et med et flot armbåndsur og et stilrent armbånd.

 

Kvindelig eksaminand

Som kvindelig eksaminand tænker du formentlig rigtig meget over dit tøjvalg i det daglige – især i eksamenssammenhænge. Det er der som sådan ikke noget galt i, så længe du husker, at du ikke bliver bedømt på dit tøjvalg, men derimod på dit faglige niveau. Dog skal du selvfølgelig klæde dig pænt og anstændigt. Hold dig så vidt muligt fra lårkorte kjoler og nedringede bluser – dét kan nemlig sende nogle forkerte signaler.

Den kvindelige eksaminand går som regel aldrig helt galt i byen med en sød nederdel og en pæn bluse. Du kan også overveje en lang sommerkjole og et par flade sko, hvis vejret tillader det. Det vigtigste er, at du vælger noget tøj, som du føler dig tryg og tilpas i, så du lettere kan præstere til eksamen.

Selvom ingen lærere eller censorer bedømmer eleverne ud fra deres udseende, så er det en kendsgerning, at udseendet, herunder tøjet, har en psykologisk effekt. Går man ind i et eksamenslokale iført et par beskidte bukser og en krøllet skjorte, så sender man et signal om, at man ikke er særlig seriøs. Det er en skam, hvis man rent faktisk har en ambition om at klare sig godt.

Ergo har tøjet noget at sige – om man vil det eller ej.