Kan en kugledyne forbedre tilværelsen som studerende?

Kan en kugledyne forbedre tilværelsen som studerende?

Det er ikke altid lige helt så nemt at være studerende nutildags. Der er tusindvis af ting, man skal tage stilling til hele tiden, og samtidig forventes der en masse af en. Som studerende skal man møde op i skolen eller på universitetet frisk og veludhvilet, og man skal tilrettelægge sin hverdag således, at man når at få sovet tilstrækkeligt.

En teenage-krop trænger til mere søvn end børn og voksne, og derfor skal nattesøvnen prioriteres meget. I tider, hvor der er meget at se til, kan det dog være svært at falde til ro. Her kan du læse mere om, hvordan en kugledyne kan hjælpe dig videre som studerende, hvis du lider af søvnproblemer.

Livet som studerende

Som sagt skal man som studerende yde meget i hverdagen. Det er vigtigt at have styr på sine lektier og afleveringer, mens man også skal prioritere det sociale. Især i forbindelse med studiestart kræves der meget af en socialt, og i disse tider er det vigtigt at få sovet nok, så man kan være på sit bedste hver dag.

Livet som studerende er i konstant udvikling, og på mange måder er det en blanding af at præstere og have det sjovt. Men det kan også være hårdt at være studerende, og man skal passe på sig selv og sit helbred, så man ikke risikerer at brænde ud midt i det hele. Man skal være sig sine grænser bevidst, og man skal især prioritere sin søvn.

Fordelene ved en kugledyne

For at forbedre sin søvn kan en kugledyne fra Hugged.dk være en potentiel løsning. Der findes mange forskellige slags kugledyner, og nogle af dem er fyldt med glaskugler/granulatkugler i et tyndt polyesterlag. Kuglerne er med til at skabe en vis tyngde, som mange mennesker har brug for til aftenstid. Den ekstra vægt får kroppen til at falde til ro, og dette kan være med til, at man hurtigere falder i søvn.

Kugledyner er derfor rigtig gode til at skabe en vis tryghed, så man nemmere kan mærke sig selv og sin krop. Derudover viser nogle undersøgelser, at kugledyner øger produktionen af det såkaldte søvnhormon melatonin, som får kroppen til at falde til ro, mens stresshormonet kortisol kan mindskes ved hjælp af de specielle dyner. På den måde kan en kugledyne altså hjælpe med at modvirke ikke blot søvnproblemer, men også forskellige lidelser som stress og angst.

Frisk og veludhvilet

En god søvn er absolut essentiel for alle mennesker, men især for studerende. Som studerende spiller søvn en endnu større rolle end for andre, idet studerende, som ofte er yngre mennesker, trænger til mere søvn. Som studerende udvikles ens krop nemlig stadigvæk, og denne udvikling kræver søvn, hvis den skal være succesfuld. På den måde er man frisk og veludhvilet næste dag, og har gjort det, man kan, for at hjælpe sin krop på vej. Det er det mindste, man kan gøre, for at sikre sig selv en god kommende dag.

Nogle aftener og nætter er man selvfølgelig fristet til at deltage i fester med andre studerende, og det skal man selvfølgelig også prioritere, men andre gange i ugen er det en god idé at gå i seng i god tid. Og er det længe siden, at man har fået sig en omgang god søvn, kan det være, at det er på tide at teste en kugledyne.