Kan du slå rekorden i Rubiks cube?

Kan du slå rekorden i Rubiks cube?

Hvor finder du gaven til manden der har alt? Det har altid været svært at finde lige netop en gave, som ikke er blød, ikke bliver kedelig i løbet af kort tid og som samtidig er udfordrende, så den stiller bare en lille smule krav til hjernecellerne. Puslespil kan lægges en enkelt gang og så er det stort set det samme hver gang derefter. Men hvis der er tale om et hjernepuslespil, som kræver mental styrke hver gang, så er det en en professorterning du skal have fat i.

Siden 1974 da Rubiks cube blev opfundet har den været en eftertragtet gave at give til den kloge onkel eller far, som har måtte bryde sin hjerne med at løse de typiske 6 sider med 9 felter på hver side.

Det er dog sikkert de fleste der allerede har en professorterning i huset da der siden den blev opfundet anslås at der er solgt mere end 300 millioner eksemplarer. Men der findes også andre variationer af den. Den kan fås i alle mulige former og antal sider og felter. Så vil du virkelig udfordre dig selv eller en nær slægtning der altid praler med sin fingerfærdighed og hjernekapacitet, så køb rubiks her: https://mastercubestore.dk

Det handler nu blot mere om at kunne tænke et par skridt fremad, ligesom i skak, samt bruge nogle teknikker og følge nogle mønstre, for at kunne løse sådan en Rubiks terning.

Det er blandt andet også derfor at verdens hurtigste i at løse sådan en professorterning kan løse den enten med bind for øjnene eller med hænderne på ryggen uanset hvor umulig blandet den ser ud.

Der er store konkurrencer i rubiks terning rundt omkring i verden. Særligt i Kina er den meget populær og der har været afholdt verdensmesterskaber i Rubiks cube siden 1982 i Budapest. Rekorderne er blevet slået med en del års mellemrum, men det er blevet noget sværere at kunne løse den på så kort tid. Den nuværende verdensrekord er: 4,90 sekunder.