Kærlighed: Sådan kommer du dig over en afvisning

Kærlighed: Sådan kommer du dig over en afvisning

Vi har formentlig prøvet det mange af os: at blive afvist af nogen vi havde et crush på - eller endnu værre, noget vi var smask hamrende forelskede i.

En sådan afvisning kan føre mange ubehagelige følelser med sig og desværre kan det tage hårdt på selvtilliden at blive afvist. Mange har tendens til at vende det indad hvis de bliver afvist, og føle at se ikke er gode gode som de er.

Her kommer et par gode råd til at takle en afvisning og komme ikke bare helskindet, men endnu stærkere ud på den anden side.

 

Er man blevet såret,, skal man ofte gennem flere forskellige følelses-faser før man føler, man er kommet intakt ud på den anden side.

Omfanget og intensiteten af disse faser afhænger af hvor stor forelskelsen var og hvor involverede man var i hinandens liv.

Dog kan man sagtens føle tomhed efter en afvisning, selvom man ikke nødvendigvis plejede at tilbringe tid med den, man var forelsket i - man har nemlig uden tvivl tilbragt masser af tid med vedkommende i sine dagdrømmerier - og manes disse dagdrømme til jorden, vil man føle et tomrum.

 

Det første skridt på vejen er, at give sig selv lov til at være ked af det - og huske på at stort set alle mennesker kommer til at opleve at være romantisk interesseret i én, som ikke er interesseret i dem.

Selvom det kan være svært at se tingene fra et større perspektiv når man er ked af det, så er afvisninger med til at gøre dig en masse erfaringer rigere, og gøre dig til et klogere og mere indsigtsfuldt menneske.

Når man bliver afvist lærer man nemlig at man er nødt til selv at kunne tage ansvar for sin egen lykke. Det er en god idé at forsøge at vende vemodet til omsorg for sig selv.

For når du gennemgår perioder hvor ingen andre kan hive dig op på hesten, så må du selv finde en måde at komme derop på.

Vær god ved dig selv, gør ting du godt kan lide, tillad evt dig selv at købe en lille gave fra dig til dig.

 

Føler man sig dum og mindre værd efter en afvisning, så er det en god idé at huske på at kærligheden er værd at tage chancer for. Er man blevet afvist af én man kan lide, burde man faktisk have ekstra meget respekt for sig selv, for hvor ville det være en trist verden at leve i, hvis ikke vi turde lukke nogen ind i vores hjerter.

Det er både modigt og beundringsværdigt at turde give noget at sig selv, og det kan man med fordel klappe sig selv på skulderen over.