Iværksætteri blomstrer i Danmark

Iværksætteri blomstrer i Danmark

Flere år i streg er Danmark blevet kåret som det lykkeligste land i verden. En titel man som nation og dansker bestemt kan være stolt af. En af de faktorer som har størst betydning for vi danskeres åbenbart store lykkefølelse, er at vi helt generelt føler os sikre og trygge. Det skyldes især vores status som velfærdsstat med et stærkt offentligt sikkerhedsnet, der favner samfundets svageste. Vi vokser derfor op med en tro på, at alting nok skal gå og at verden ligger for vores fødder, hvis blot vi tør løbe en risiko og yde en indsats. Netop derfor kan Danmark også bryste sig af en anden fornem ære, vi hører nemlig til blandt toppen af verdens lande hvor iværksætteri er i stødt vækst. Flere og flere springer ud som selvstændige indenfor en bred genre af erhverv.

Bryllupsfotograf, tekstforfatter, butiksejer, online blomsterhandler, musiker og meget, meget mere er blot nogle af de erhverv, vi danskere prøver kræfter med på egen hånd. Vi ønsker i stigende grad at være vores egen chef, at skabe noget og ikke mindst have frihed og fleksibilitet i hverdagen. Verdensøkonomien, herunder også den danske, er atter i vækst i kølvandet på finanskrisen, og det giver mod til spirende erhvervsdrivende med en iværksætterdrøm i maven.

Online bogføring

Især ét område har oplevet et enormt boom det seneste årti - nemlig nethandel. Vi har travlt, derfor skal shopping foregår nemt, hurtigt og lige når det passer os. Det har betydet, at man i dagens Danmark kan købe alt fra rejser, tøj, mad og blomster online.

Men selvom man satser på en karriere som webshop indehaver, så kræver det, at man har fast styring på sit regnskab og generelle bogføring for at overleve som selvstændig. Besidder man ikke selv den helt store tal snilde kan man finde revisor hjælp online, og på den måde finde den ideelle revisor, der besidder de kompetencer, man har behov for.

I Danmark har vi et forholdsvist komplekst moms- og skattesystem, et system man let kan komme i klemme i, hvis man ikke sørger for at holde løbende kontrol over sin virksomheds indtægter og udgifter.

En gylden regel inden for iværksætteri lyder; Koncentrer dig om det du er dygtigt til og lad andre om resten.