Intensivt sommerkursus giver næring til arbejdslivet

Intensivt sommerkursus giver næring til arbejdslivet

Det tager kun en uge at blive et par år klogere! Det er budskabet, når Københavns Universitet igen i år tilbyder erhvervsaktive specieldesignede, intensive sommerkursusprogrammer på Copenhagen Summer University.
Vi har alle brug for at blive klogere. I dag går udviklingen så hurtigt, at mange af vores kompetencer hurtigt sander til, hvis vi ikke løbende udvikler os. Sidste år valgte 150 deltagere at bruge en uge på at fordybe sig fagligt inden for et område, de arbejder med til dagligt. Dermed fik deltagerne en dosis ny inspiration til den sædvanlige travle arbejdsdag, som ofte er plaget af begrænset tid til fornyelse, udvikling og refleksion. Copenhagen Summer University følger op på den store succes og udbyder i perioden 13.-17. august i alt 16 forskellige ugekurser.

Forskning, fornyelse og eftertanke

Kurserne ledes af førende forskere og undervisere ved Københavns Universitet, som formidler den nyeste forskning – fra konkrete biostatistiske målemetoder til aktuelle velfærdsteknologiske gennembrud, og fra geografiske informationssystemer over kriminalprævention til øget kulturel og samfundsmæssig forståelse af hvordan Kina, Indien og Afrika egentlig fungerer. - De fleste af os oplever at have meget travlt på arbejde, og har derfor prøvet at efteruddanne os via en halv dag hér og en halv dag dér i håbet om at få et quick fix – for bagefter at opleve, at mæthedsgraden fortager sig lige så hurtigt. Vi er sikre på, at kurserne på Copenhagen Summer University, der dækker universitetets faglige bredde, er anderledes nærende, siger Peter Stolt, der er leder af Efter- og Videreuddannelse ved Københavns Universitet. Han tilføjer, at nye tanker og refleksion jo opstår i trekantsmødet mellem den forskningsbaserede undervisning, andre kursusdeltagere og ens egen lyst til at bringe sine erfaringer i spil.

Højt fagligt niveau stimulerer forskerne

De mange positive tilbagemeldinger fra deltagere på sidste års Copenhagen Summer University vidner om et godt og robust læringsmiljø, men også universitetets egne forskere har stort udbytte af kurserne. - Jeg synes, at det er interessant og spændende at være omgivet af så motiverede folk med et så højt fagligt niveau. Vi hører om nye initiativer og nye tiltag, som vi ellers aldrig ville høre om, og som kunne være interessante at forske videre i. Det er noget, som kan stimulere os fremover, forklarer Flemming Balvig, professor på Det Juridiske Fakultet og kursusleder for kurset ”Kriminalprævention - hvornår virker det og hvorfor?” Rammen for Copenhagen Summer University er universitetets smukke campus på Frederiksberg. Med sine historiske bygninger og blomstrende haver udgør campus en indbydende ramme for sommerens netværk og kompetenceløft.

Kontakt

Peter Stolt, Leder af efter- og videreuddannelse Uddannelsesservice Mobil 40 41 40 39 Philip Sønderberg, Specialkonsulent Uddannelsesservice Mobil: 28 75 28 97 Kilde: KU