Inspiration til dig, som ønsker at arbejde med sociale medier

Inspiration til dig, som ønsker at arbejde med sociale medier

Er du én af dem, som netop er blevet færdig med gymnasiet, og skal til at finde ud af, hvad du så nu skal? Det kan også være, du blev færdig for nogle år siden, og tænker, at det nu er på tide at starte på en uddannelse. Denne beslutning kan selvfølgelig være rigtig svær og måske nærmest virke umulig, fordi der er så mange forskellige at vælge imellem. Derudover ligner rigtigt mange uddannelser hinanden, så hvordan skal du skille dem fra hinanden? Det kan også være, at du er i tvivl om, hvorvidt universitetet er noget for dig, og om du måske skal kigge andre veje. Hvis du er en af dem, som inden længe skal søge uddannelse via kvote 1, men du stadig er i tvivl, kan du med fordel læse med nedenfor.

 

Kommunikationsuddannelser oplever stigende popularitet

Flere og flere unge er blevet interesseret i kommunikation, men kommunikation indebærer mange ting. Det er især de sociale medier som optager de unge, hvorfor mange ønsker at arbejde med dette i den ene eller anden grad. Måske du er en af dem, som ønsker et anderledes arbejde, og godt kan se dig selv arbejde med Facebook annoncering og sociale medier, men hvilken uddannelse skal du så gå efter? Der findes flere uddannelser som ligger op til denne form for arbejde. En populær uddannelse er den såkaldte IVK, som står for International Virksomhedskommunikation, og som findes i mange forskellige udgaver, så du kan vinkle den, som du ønsker. Denne er en oplagt mulighed for dig, som interesserer sig for ekstern kommunikation og sociale medier, og den kan læses i både Odense og Aarhus, så der er gode muligheder for at komme ind. En anden mulighed er at læse ren kommunikation, som blandt andet kan læses på Danmarks Medie- og Journalisthøjskole både i Aarhus og København. Dette er dog en professionsbachelor, så hvis du ønsker en ren bachelor, kan denne læses på RUC.

Ønsker du mere erhvervserfaring under din uddannelse?

Hvis du godt kunne tænke dig noget mere hands-on-erfaring under din uddannelse, og måske knap er så meget til at sidde med hovedet i en bog, kan en uddannelse på et erhvervsakademi være lige noget for dig. Her skal du nemlig ud i praktik i et halvt år, hvor du dermed kommer til at samarbejde med en virksomhed og lære en masse ting i praksis. På et erhvervsakademi findes der mange forskellige slags uddannelser, og der findes også uddannelser som retter sig mod kommunikation, markedsføring og sociale medier. Eksempler på sådanne uddannelser er Markedsføringsøkonom samt Multimediedesigner. Hvis du ønsker at læse til multimediedesigner, får du lov til at beskæftige dig med design af brugergrænseflader til programmering af indhold, som ender på forskellige medieplatforme. Hvis du derimod godt kunne tænke dig at arbejde mere med kommunikation og marketing, så kan markedsføringsøkonom være noget for dig. Hvis du stadig er i tvivl om, hvilken uddannelse du skal vælge, kan du med fordel tage en uddannelsestest ved at følge dette link.