Ideer til spændende biologitimer i erhvervsuddannelserne

Ideer til spændende biologitimer i erhvervsuddannelserne

Er du ny lærer i biologi på en erhvervsuddannelse? Eller har du undervist i mange år og fået lyst til fornyelse? Ny internetpublikation giver råd, vink, øvelsesforslag og meget mere.
Undervisningsministeriets nye internetpublikation ”Biologi i erhvervsuddannelserne” giver gode råd og inspiration til biologilærere på erhvervsuddannelserne. I publikationen er der lagt vægt på at hjælpe underviserne med de praktiske problemstillinger, de møder i hverdagen. Hvordan kan de for eksempel hjælpe eleverne med at forstå de mange fremmedord? Og hvordan kan underviseren differentiere undervisningen og på den måde tilgodese elevernes forskelligheder?

Ud i felten

Der er også ideer til, hvordan man kan arbejde med stoffet både i skolen og ikke mindst ude i felten. Publikationen giver således bud på, hvordan lærerne kan bruge ekskursioner i naturen og virksomhedsbesøg i den daglige undervisning. Publikationen afspejler desuden variationsbredden af lærernes muligheder inden for grundfaget. Der kan arbejdes med casearbejde, rollespil, film, video og animationer fra internettet, praktiske øvelser og forsøg og ekskursioner. Se publikationen på www.uvm.dk/eudbiologi Kilde: Undervisningsministeriet