Hvorfor har jeg brug for en tavle?

Hvorfor har jeg brug for en tavle?

Sponsoreret indhold:

Whiteboards er nyttige elementer på kontorer, seminarlokaler, men også til skoler og universiteter. På de hvide flader kan du fx brainstorme, organisere dine tanker og udvikle koncepter. Men i mange institutioner er der også det problem, at de praktiske tavler med hvid overflade bliver grimme efter et stykke tid, og rester af tuscher forbliver synlige. Dette behøver dog ikke at være tilfældet. Med den rette pleje og rengøring kan du fjerne stort set alle rester, så tavlen kan bruges længe og ser ren ud. I denne guide vil vi informere dig om, hvordan du rengør en tavle korrekt, og hvordan du kan bruge din tavle i lang tid.

Vigtigt: Disse tips kan ikke bruges til at rengøre Kridttavle.

Hvad er en tavle?

En tavle er en tavle med en hvid overflade, der kan skrives på med specielle tuschpenne kaldet tavlemarkører. Tavlens overflade er lavet af enten plastik eller emalje. Skriften på alle tavler kan nemt tørres af med en svamp uden vand, hvilket gør, at du kan arbejde hurtigt. Magneter kan også bruges på tavlerne. Whiteboards fås i forskellige formater og også mobile - med hjul - og vinger, der kan foldes ud for endnu mere plads til at skrive.

Hvorfor har jeg brug for en tavle?

En whiteboard, både klassisk og interaktiv, har mange fordele i forhold til kridttavlen og bestemt også i forhold til flipoveren. Kridtavler bruges naturligvis mindre i dag; et stort sundhedsproblem, at undervisere eller lærere såvel som studerende konstant indånder kridtstøv, blev elimineret ved udviklingen af ​​den klassiske tavle.

Til brainstorming og kreativitet i virksomheden såvel som på værksteder er hovedmulighederne nu flipover og tavle.

Flipoveren er uvurderlig til seminarer og workshops. Dels kan individuelle ark designes af seminarlederen som forberedelse/på forhånd og derefter - om nødvendigt endda flere gange - bruges; på den anden side kan arkene også bruges direkte i seminaret til at tage noter live. Flipover er også meget velegnet til gruppearbejde: De enkelte grupper kan få udleveret et stykke papir, hvorpå gruppemedlemmerne kan opsummere resultaterne af deres brainstorming. Papiret kan derefter bringes frem og bruges til at præsentere dine egne ideer. Seminarlederen kan også optage kollektive brainstormsessioner for hele gruppen på flipoveren.

Men en tavle har også mange fordele – og er på nogle punkter endda mere fleksibel end en flipover. Den første fordel, der skal nævnes, er miljøaspektet. Fordi tavlen blot kan tørres af med en tør svamp, og der kræves ingen lagner, hvilket skåner miljøet. Papiret kan kun sjældent bruges mere end én gang – det er faktisk kun tilfældet, hvis du som seminarleder laver skabeloner, der bliver brugt igen jævnligt. Da der ikke bruges papir og tavlen nemt kan rengøres og genbruges, er den noget mere miljøvenlig til at begynde med. Derudover kan tavlemærkerne som regel nemt genopfyldes, så unødvendigt plastikspild undgås.

Tavlen er altid klar til brug i seminarlokalet eller kontoret, manglende papir er ikke et problem her og sparer kræfter og penge.

Men hvad med brugen? Umiddelbart virker det, som om flipoveren er overlegen: En almindelig idé er, at sådan en tavle hænger på væggen - og det gør den meget ufleksibel til brug for grupper. Men det behøver ikke at være tilfældet! Der findes whiteboards i mange forskellige størrelser og former – især findes der også mobile whiteboards. Det er derfor meget muligt, at de forskellige grupper hver især får udleveret en tavle og så bruger den til at præsentere deres ideer, for eksempel ved blot at rulle den frem.

Dette muliggør kreative processer, hvor forskellige medier kombineres. For eksempel kan brainstorming laves individuelt eller i grupper på små papircirkler eller skyer; disse kan så fastgøres til tavlen med magneter. På denne måde forbliver de bevægelige og muliggør en konstant justering af det samlede resultat eller det samlede billede. Relationer mellem de enkelte elementer kan så tegnes direkte på tavlen ved hjælp af en tavlemarkør. Da markørerne kan tørres af med det samme med en tør svamp, er yderst fleksibelt og dynamisk arbejde med tavlen muligt til enhver tid.

De mobile whiteboards er naturligvis særligt praktiske, som kan skubbes op ad væggen for at spare plads, når de ikke er nødvendige. De giver maksimal fleksibilitet, når du arbejder. Det kan et bræt monteret på væggen selvfølgelig ikke. Mobile whiteboards kan for eksempel bruges af hele teamet, fordi de kan flyttes fra et rum til et andet. Dette er også ideelt til fleksible rumkoncepter eller i co-working rum.