Hvorfor er forbrugslån dyrere for studerende?

Hvorfor er forbrugslån dyrere for studerende?

Det er ikke altid nemt at finde penge til alt det, man gerne vil finde penge til, hvis man er studerende. Det er sjældent, man har en god indkomst, hvis man er studerende. Tværtimod, så er mange begrænset til deres SU, mens andre får en mindre løn fra et studiejob, de passer ved siden af studiet. Faktum er dog, at kun få studerende har en stabil økonomi.

 

Derfor kan det i ny og næ være svært at finde de penge, der skal til, for at kunne betale sin regninger, tage med vennerne i byen eller blot forkæle sig selv med lidt shopping. Det er også dét, der ligger til grund for, at der er mange unge, der vælger at låne penge på nettet – og derfor finder de også hurtigt ud af, at forbrugslån er dyrere, når man er studerende.

 

Derfor betaler unge højere renter på forbrugslån

Det er ikke uden grund, at unge betaler højere renter, når de låner penge på nettet. Det hænger sammen med, at de fleste udbydere har fokus på at holde deres risiko på et lavt niveau. Det er nemlig ikke uden risiko at låne penge ud til en ung studerende, der ikke har et fast job med en god løn, da det kan være svært for dem at betale afdrag på lånet.

 

Som følge af, at de løber en høj risiko ved at låne penge ud til en ung studerende, så vælger de at pålægge deres lån en højere renter og øvrige udgifter. Det gøres naturligvis for at sikre, at det faktisk er umagen værd, at låne penge ud til én, som de reelt set kan risikere ikke at få pengene retur fra. Det gør det dog ikke direkte umuligt for unge at låne penge.

 

Hvis du selv har i sinde at optage et lån, så er det fortsat muligt, men det kræver dog, at du faktisk er villig til at betale de ekstra udgifter, der er forbundet med et sådant lån, når du er studerende med en lav indkomst. Hvis det er noget, du har gjort dig tanker om, så er det dog vigtigt, at du sikrer dig, at det reelt set er det rette valg i netop din situation.

Er det populær at optage forbrugslån blandt unge?

Hvert år er der mange danske unge, der optaget forbrugslån på nettet. Det skyldes i høj grad, at det er svært at få økonomien til at hænge sammen, hvis man er studerende med lav indkomst. Det er ikke ensbetydende med, at det er et fornuftigt valg, at man beslutter sig for at optage et forbrugslån, men ikke desto mindre er det dog relativt populært.

 

På baggrund af dette, er der flere og flere unge, der er begyndt at undersøge muligheden for at optage forbrugslån, hvis de har en sløv økonomisk måned med flere udgifter end indtægter. Er det noget, du selv har overvejet, så husk på, at du kan finde mange långivere på det danske marked, men ikke alle er lige billige, hvorfor du skal vælge med omhu.