Hvordan sparer man penge på modetøj som studerende?

Hvordan sparer man penge på modetøj som studerende?

Som studerende kan det være svært at holde styr på sin økonomi og samtidig være med på alle modetrends. Hvad gør man, hvis man stirrer tomt ind i klædeskabet sidst på måneden og ikke har penge til en flot nytårskjole? Heldigvis kan man nemt spare penge på tøj, uden at gå på kompromis med hverken kvalitet eller god stil. Her er et par tips, der kan hjælpe dig med at spare penge på tøj som studerende.

Lær de grundlæggende tøjprincipper

Det gamle ordsprog “det, der er sparet, er tjent” er et fantastisk råd til dem, der vil spare penge i længden. Hvis man passer på sit tøj og behandler det ordentligt, kan man i de fleste tilfælde bruge det i mange år, og man behøver derfor ikke købe nye ting hele tiden. Derfor skal man altid huske, at undersøge de forskellige materialer og lære alt om tøj, samt hvordan man bedst behandler det:

  • Husk at forskellige stoffer og materialer skal vaskes ved forskellige grader. Det er altid bedst, at vaske ved den lavest mulige temperatur og med skånsomt vaskepulver.

  • Vask altid lignende farver sammen

  • Hæng altid tøj op straks efter vask og sørg for, at du folder det helt ud, mens du hænger det op

  • Fold dit tøj pænt sammen efter brug

  • Stryg dit tøj

Derudover kan du med fordel lære at bruge en synål, så du selv kan reparere små huller, tilføje og fjerne detaljer, lægge bukser ind og erstatte tabte knapper.

Invester i god kvalitet

Kvalitetstøj er lavet til at holde og derfor kan det virkelig betale sig i længden, at investere i mindre mængder af tøj, der holder længere. Følger man modetrends, kræver det stor udskiftning, da de skifter hver sæson. Derfor bør man investere i mere klassiske tøjgenstande, som er alsidige og altid ser smarte ud. Dette kan eksempelvis være en trenchcoat i en neutral farve, et par sorte jeans, et par behagelige sneakers, et varmt tørklæde, en skræddersyet skjorte, en blazer, en klassisk nederdel, en sweater i en neutral farve og en t-shirt af høj kvalitet. 

Med disse klassiske styles som basisgarderobe, kan man sammensætte en række forskellige outfits, som man kan gøre festlige med smykker og accessories, eller bruge til hverdag og på arbejdet, uden behov for ekstra styling. God kvalitet holder i mange år, hvis man passer på tingene, og derfor kan man spare mange penge ved at investere i gode mærker som Tommy Hilfiger, Bruuns Bazaar og Ralph Lauren, så man ikke behøver erstatte ødelagt tøj konstant. I den forbindelse er det vigtigt at læse anmeldelser i Danmark fra andre kunder, før man investerer i nyt tøj, så man kan sikre sig, at man kun investerer i ting af god kvalitet.

Spar penge på nyt tøj

Når man skal ud og bruge penge på tøj, er der en række ting man kan gøre, for at spare penge på kvalitetsprodukter. 

1. Udnyt udsalg, tilbud og rabatkoder: Mange butikker tilbyder rabatter på mange forskellige varer, så det er en god idé at holde øje med udsalg og rabatkoder. Sørg også for at tilmelde dig netbutikkernes nyhedsbreve, da nogle butikker tilbyder eksklusive rabatter til abonnenter, herunder eksempelvis tøjmærket & Other Stories.

2. Shop genbrugstøj: Genbrugsbutikker er et godt sted at finde secondhand tøj til overkommelige priser, uden at gå på kompromis med kvaliteten. Mange genbrugsbutikker og online platforme som Trendsales tilbyder mærkevarer til en brøkdel af prisen, så det er en god måde at spare penge på. Desuden kan du ofte finde unikke ting, som du ikke finder andre steder, samt mærketøj, der stort set ikke har været brugt.

3. Køb ind i god tid: Hvis du ved, at du skal bruge en vinterjakke, så køb den på udsalg i forårsperioden. Mange forhandlere tilbyder helt op til 70% på vinterjakker under deres Januarudsalg, og det samme gør sig gældende for mange andre varer. Skal du bruge en flot sommerkjole til et bryllup i Juni, bør du derfor lede efter den i efterårsperioden, da man her kan finde sommertøj på udsalg.

5. Lej mærkevarer: I stedet for at købe en festkjole, som du kun bruger en enkelt gang eller to, hvorfor så ikke leje en smuk designerkjole? Instagram profilen “Cecilies Closet” tilbyder leje af en række smukke kjoler, til en brøkdel af købsprisen. På “Copenhagen Designer Closet” kan man leje tøj fra lokale privatpersoner, og man kan endda selv tjene penge, ved at udleje sit eget tøj til andre. Dette er ikke blot prisvenligt, men også miljøvenligt og en stærk kontrast til nutidens “fast fashion”.

Dette er blot nogle få tips, der kan hjælpe dig med at spare penge på tøj som studerende. Med en smule research og kreativitet kan du se smart ud i flot modetøj, uden at dræne bankkontoen. Det eneste det kræver, er en smule planlægning og tålmodighed!