Hvordan du flytter til udlandet og bliver forelsket

Hvordan du flytter til udlandet og bliver forelsket

Det er blevet mere almindeligt at flytte til et andet land og arbejde eller studere. Flere og flere overvejer dette på et tidspunkt i deres liv, enten for en kortere periode af deres liv eller for resten af livet. Som det ses af Danmarks Statistik er der rigtig mange der flytter hvert år.

Det er ikke helt nemt at forlade dit hjemland, uanset hvor meget du føler at du ikke passer ind i samfundet eller ikke bryder dig om vejret, fordi du er nødt til at give slip på venskaber, som du måske har tænkt, ville vare evigt.

Men bare rolig. Du vil ikke miste alle dine venskaber fordi de bedste venner vil altid være der for dig. Og nu, med alle de sociale medier, er det ikke så svært at holde kontakten med de personer, du holder mest af.

Når du kommer til et nyt land, der har anderledes vaner, traditioner og madkultur er du nødt til at forsøge at føle dig hjemme. Ellers vil du aldrig være i stand til at nyde din tid der, og du vil aldrig føle dig tilpas. Hvordan kan du så gøre for at få det bedste ud af alting under dit ophold?

Få venner, både internationale og lokale! Det er den bedste måde at blive en del af samfundet, og det er det første skridt du skal tage i integrationsprocessen. Internationale venner kan hjælpe dig med at se det nye land som en indvandrer gør. Du vil forstå, hvilke rettigheder du har, og hvordan det hele fungerer for dig som fremmed. De lokale kan hjælpe med tips og tricks og de kan selvfølgelig hjælpe dig til at forstå sproget endnu bedre og blive bedre til at tale sproget. Faktisk er den bedste måde at lære et sprog på, ved at lære det af de lokale, da du er tvunget til at tale sproget hver dag.

Prøv at forstå deres traditioner. Prøv at give slip på alle dine egne traditioner og tag imod de nye! Måske er deres juletraditioner bedre eller mere spændende end dem du er vant til. Eller måske ikke…men i det mindste du gav dem en chance. Du kommer til at forstå kulturen meget bedre på denne måde og det vil ikke være så svært at forstå de lokales adfærd bagefter.

Oplev den nye verden omkring dig. Gå ud og se alt hvad der er at se. Få at vide, hvor du kan finde det i byen. Du vil ende med at have følelsen af, at du ved alt, og at du kan klare at finde det, du har brug for uden hjælp. Det bliver måske endda sådan at turister vil spørge dig om vej og du vil føle dig som en lokal.

Det er vigtigt at være åben og villig til at forstå og acceptere det nye samfund omkring dig, da vi alle er forskellige. Nogle gange er der stor forskel på folk fra det samme land alt efter hvilken regioner de er fra. Så døm ikke ud fra et par enkelte typer. Hvis du prøver at passe ind, men du kan se, at du bare ikke kan, så er det måske tid til at tage videre til den næste land eller område på din liste.

Hvis du føler dig godt tilpas kan det jo være at du vælger at slå dig ned i det land du har været udrejst til. I så fald skal du finde en bolig og et rigtig godt sted at starte med det er her hos InterHomes.