Hvilken bærbar skal du vælge til studie?

Hvilken bærbar skal du vælge til studie?

Skal du i gang med at studere, og kræver det en ny bærbar? Der er mange at vælge mellem på markedet, så vi har her valgt at give nogle gode tips til, hvordan du finder den helt rette studiecomputer. 

Alle studerende bør ikke have den samme computer, da det er forskelligt, hvad der kræves af computerne for de studerende. 

Lagerplads 

Når du vælger en ny bærbar computer, er det uanset studie vigtigt, at du sørger for at finde en, der har en god harddisk med rigeligt plads til dokumenter, videoer, projekter, billeder og andet. I løbet af din studietid kommer du til at skrive mange opgaver og lave mange projekter - og er nogle af bøgerne eller dokumenterne online, er det godt med en computer, der kan rumme det, uden din computer bliver langsom. 

Mac eller Windows? 

Nogle studerende er nærmest religiøse omkring, hvilken bærbar computer der er bedst. Nogle har det bedst med Mac, mens andre er glade for Windows. Brug det du synes, fungerer bedst for dig - men vær også sikker på, at studiets systemer kan arbejde sammen med det styresystem, du vælger. Skal du starte på et kreativt studie, vil det som regel også være Mac, der bliver anbefalet. 

Det er ikke nogen nem beslutning. Men ved at se på hvilke bærbare computere, der er bedst i test, og hvilke der passer sammen med dit studie, kommer du hurtigt langt i din beslutning. 

Lang batteritid 

Der kan sagtens være meget lange dage på studiet med både forelæsninger, projektarbejde og andet. Derfor er det vigtigt, at din computer kan holde batteri længe og ikke i tide og utide skal lades op. Med en ny Windows eller MacBook får du både et kraftigt batteri og en lang batteritid. Flere af de nye bærbare computere kan holde strøm i 7-8 timer. Det er meget og også meget nyttigt, når der er timelange forelæsninger eller møder med studiegruppen. 

God skærmstørrelse 

Skærmstørrelsen er lige så vigtig som den lange batteritid, fordi det er vigtigt, at du både har plads i tasken til computeren men også synes, det er behageligt at sidde og kigge ind i skærmen. Langt de fleste studerende har det godt med en 13” tommer skærm, da det gør det nemt at læse på skærmen. 

Find også gerne en letvægter af en bærbar (uden at gå på kompromis med pladsen), da det gør det noget mere behageligt at slæbe den med dig rundt på studiet. 

Et godt tastatur 

Der er meget stor forskel på, hvordan et tastatur føles på bærbare. Har du ikke råd til eller lyst til en MacBook skal du særligt være opmærksom, da der er meget stor forskel på tastaturer på Windows, Chromebooks og hvad der ellers er af bærbare. Det skal føles behageligt at trykke på, så du ikke får ondt i fingrene efter en hel dag ved computeren. 

Ved at følge disse tips bør du kunne finde en bærbar computer, der både bliver din nye bedste ven og din forlængede arm på studiet.