Hvilke muligheder har jeg for at låne penge som studerende?

Hvilke muligheder har jeg for at låne penge som studerende?

Langt de fleste studerende kender til, at økonomien i nogle perioder kan virke trang. Derfor kan det også nødvendigt at optage et lån, for at holde sig økonomisk oven vande. Er det noget, du har overvejet, så har du flere muligheder. Der findes mange forskellige långivere på nettet, som du kan låne penge hos, når du som studerende har brug for et lån. Det gør sig gældende, uanset hvor stort et lån, du har brug for.

Vær dog opmærksom på, at det ikke er alle långivere på nettet, der har interesse i, at låne penge ud til en studerende. Det handler primært om, at du som studerende sjældent har en synderligt stor indkomst, og det derfor kan være svært for dig at dække dine afdrag. Derfor er der også en større risiko ved at skulle låne penge ud til en studerende, hvilket ofte betyder, at du skal være villig til at betale en højere rente.

 

Kan jeg ikke finde et billigt lån som studerende?

Der skal ikke være nogen tvivl om, at du kan finde rigtig mange långivere på nettet. Mange af dem er også villige til at låne penge ud til dig, på trods af, at du er studerende. Det er dog ikke alle steder, du kan få lov til at låne penge til lige gode priser. Derfor er det også vigtigt, at du sammenligner dine muligheder, så du er sikret, at du ender med at optage et billigt lån og dermed ikke betaler unødigt høje renter og gebyrer.

De fleste studerende låner blot penge til almindelige udgifter såsom mad, husleje osv. Derfor skal det også gøres klart, at du i forvejen står i en økonomisk situation, der ikke just er synderligt god. Ved at låne penge, så påtager du dig også yderligere økonomiske forpligtelser, der skal betales hver måned. Det er vigtigt, at du derfor sikre, at du reelt set er i stand til at betale de månedlige afdrag, så du ikke oparbejder mere løn.

Overvej SU-lån frem for at låne penge online

På trods af, at du som studerende har et væld af gode muligheder for at låne penge på nettet, så giver det ofte bedre mening for dig at optage et SU-lån i stedet for eksempelvis et kviklån eller et minilån. Årsagen til dette er, at det er markant billigere og dertil er det også nemmere for dig at afdrage på, da du først skal betale lånet tilbage, når du er færdig med at studere - og til den tid vil du også have en bedre indkomst.

Samtlige studerende kan blive bemyndiget et SU-lån. Det er ensbetydende med, at du også har mulighed for at låne penge i form af et SU-lån. Der er mange studerende, der vælger at låne penge på denne måde, da det gør det markant nemmere for dig at holde styr på deres økonomi. Hvis du selv har brug for penge sidst på måneden gang på gang, så kan et SU-lån være en rigtig god løsning, da de udbetales med din SU.