Hvad kræver det at studere jura?

Hvad kræver det at studere jura?

Her på Studenterguiden.dk kan vi godt lide at bringe nogle af de emner op, som der ofte bliver spurgt ind til. Det kan enten være på de sociale medier, i gangene ude på landets gymnasier eller blot de spørgsmål, der imellem venner og familie bliver stillet. Jura er et af de studier, som hvert år tiltrækker et hav af nye studerende, og et af de mest stillede spørgsmål herom er, hvad det egentlig kræver, hvis man ønsker at studere jura.

Der er selvsagt et karaktersnit, som man skal have in mente. Vi vil dog herunder forsøge at grave et spadestik dybere for at finde ud af, hvad det er for nogle overvejelser, man med rette kan gøre sig, hvis man tænker at søge ind på jurastudiet.

Et spændende og krævende studie

Hvis du godt kan lide en spændende og lærerig udfordring, så er kan fleste universitetsuddannelser tilbyde dette. Her er jurastudiet bestemt ikke nogen undtagelse. De fleste studerende, der læser studie på et af landets universiteter, kan nikke genkendende til, at det er et krævende studie, som kræver koncentration og villighed til at arbejde. Det må dog ikke afholde en fra at søge ind på jurastudiet, tværtimod. Det er en af grundene til, at der ifølge mange studerende er en god portion prestige i at læse jura.

Du skal sætte timer af til at læse hjemme

Dette gør sig ikke kun gældende for jurastudiet. Langt de fleste universitetsuddannelser er indrettet således, at der er en masse timers selvstudie ugentligt. Det betyder, at du selv skal sørge for at få læst de sider, der holdes forelæsninger om samt holdundervisninger i. Vi skal dog gøre opmærksom på, at det kan være forskelligt fra studie til studie.

 

Jurastudiet er generelt præget af en del teksttungt arbejde, hvilket man skal være klar på at omfavne med åbne arme. Det vil uden tvivl sætte de fleste studerende på en prøve, men se blot hvor mange lykkelige jurister, der formår at færdiggøre studiet med bravour; det er ikke en umulig opgave!

Hvilken vej ønsker du at gå?

Der er flere veje, du kan vælge at gå, når du læser jura. Ønsker du eksempelvis at blive forsvarsadvokat? Eller har du mere interesse for at dykke ned i EU-ret? Der er mange forskellige grene indenfor juraverdenen, og derfor handler det for dig om, at du skal finde ud af, hvad der interesserer dig.

Mens du studerer jura, er det en god idé, at du løbende tænker over, hvad det er for nogle områder, du interesserer dig for. Især i bacheloren (de første 3 år af studiet) vil du komme til at kradse i overfladen af en masse forskellige grene indenfor juraverdenen, som kan give dig et indblik i de muligheder, der måtte være for dig fremadrettet.