Hvad koster det at flytte?

Hvad koster det at flytte?

Annonce

Skal du flytte? Så kan der være nogle store økonomiske udgifter forbundet ved din flytning – der skal nemlig både findes penge til indskud, møbler og andet inventar. Men hvor meget kommer det til at koste? Det kan du blive klogere på her.

Indskud og depositum

En af de største poster i forbindelse med en flytning er oftest indskuddet og depositummet. I de fleste tilfælde udgør indskud og depositum seks gange husleje samt den første måneds husleje. Det betyder, at dit indskud og dit depositum kan ende ud med at blive ret højt, hvis din husleje er høj. Og hvis din husleje i forvejen tager en stor bid af din indkomst, kan det hurtigt blive økonomisk belastende at flytte.

Med dit depositum sikrer du dig dog, at du ikke skal til at have penge op af lommen, når lejligheden skal males, og der skal pudses huller og eventuelt slibes gulve. Det er nogle poster, der hurtigt kan løbe op i adskillige tusinde kroner.

Møbler

Skal du flytte fra et lille kollegieværelse og ind i en større lejlighed med separat stue og soveværelse, så har du behov for nogle møbler. Det kan blandt andet være en sofa, sofabord, spisebordssæt og lignende, som du måske ikke har haft plads til på kollegiet. Skal du have nye møbler kommer der lige pludselig en ekstra udgift sammen med indskud og depositum.   

Du kan med fordel spare penge her, hvis du køber brugt, går på genbrugspladsen, eller hvis du har nogen i familien, som har møbler i overskud. Det hele afhænger naturligvis af, om du stiller krav til stilen i dit hjem.

Køkkenudstyr og elektronik

Kommer du fra et kollegie, hvor der var fælles køkken, har du højst sandsynligt brug for nye gryder og pander. Alt efter om du er et mærkedyr, som gerne vil have hele serier fra Le Creuset eller Mauviel, eller om du kan nøjes med nogle billigere mærker, vil udgifterne til køkkenudstyret også have en vis indflydelse på dit flyttebudget. Heldigvis kan du her altid starte ud med de mest basale gryder, pander og service og altid udvide dit arsenal i bedste Brødrene Price-stil, når du har fået plus på kontoen igen.    

Finansier din flytning

Har du en flytning i vente, og har du ikke nået at spare op, er der heldigvis masser af muligheder for at slippe helskindet igennem din flytning rent økonomisk. Det siger sig selv, at det altid er mest fornuftigt at spare pengene op, for på den måde undgår du at skulle låne penge. Flytter du i en almen bolig, er der dog mulighed for at låne til beboerindskuddet – du skal opfylde en række forskellige krav, før det er muligt.

Flytter du i en privatbolig, og har du brug for penge til indskud, flyttefolk eller inventar til din bolig, kan du også låne penge hos KreditNU. Du får svar med det samme.