Hvad kendetegner de forskellige virksomhedstyper?

Hvad kendetegner de forskellige virksomhedstyper?

Annonce

At starte sit eget firma kan være utrolig fristende, mens man stadig er ung og har mod på livet. Dog findes der et væld af forskellige virksomhedstyper, som det godt kan betale sig at få styr på, inden man tager det store spring. 

Anpartsselskab

Én af de virksomheder, som du kan vælge at oprette er et anpartsselskab, altså et såkaldt ApS. Denne virksomhedstype er kendetegnet ved, at du skal stille med 40.000 kroner i selskabskapital.

Fordi dit ApS stiller med 40.000 kroner betyder dette, at du ikke skal hæfte personligt, hvis dit firma går konkurs. 

Interessentskab

Et interessentskab er en af de andre virksomhedstyper, som du kan vælge at oprette, hvis du vil prøve kræfter med at starte dit eget. Denne virksomhedstype er fordelagtig, hvis I er flere, der gerne vil starte en virksomhed sammen, men I ikke har 40.000 som startkapital.

Da I ikke betaler nogen selskabskapital, betyder dette, at I skal hæfte personligt, hvis virksomheden går konkurs. Vokser jeres virksomhed, er det dog muligt at omdanne den til ApS, når I har fået de nødvendige midler.

Enkeltmandsvirksomhed

Vil du gerne stifte din egen virksomhed, kan det være oplagt med en enkeltmandsvirksomhed. Her er der ligeledes ingen krav til startkapitalen, til gengæld hæfter du personligt med din private formue.

En enkeltmandsvirksomhed har nogle fordele i forhold til ApS. Blandt andet skal der ikke indsendes en årsrapport til Erhvervsstyrelsen. Du skal blot sørge for at holde styr på virksomhedens indtægter og udgifter. 

Aktieselskab

Skal du starte et aktieselskab, skal du indskyde minimum 400.000 kroner i selskabskapital. Dog hæfter ejerne ikke personligt for selskabets forpligtelser. 

Som du kan høre gælder der mange forskellige betingelser for de forskellige virksomhedstyper. Skal du starte din egen virksomhed, er det derfor en god idé at finde ud af, hvilken virksomhedstype, der passer bedst til de idéer, som du går rundt med.