Huskelisten: 5 uundværlige ting for en backpacker

Huskelisten: 5 uundværlige ting for en backpacker

En af de mest populære ferieformer for studerende i alle aldre i dag er backpacking. Og det giver god mening! For med backpacking kan man selv sætte tempoet for sin rejse, man kommer til at se en helt anden side af det land man besøger, og man får brændt en masse energi af. Så hvis du står foran din første tur som backpacker, så er der et par ting som du skal huske at have med i med dig i bagagen, ellers bliver det en meget lang og unødvendigt ubehagelig tur du kommer ud på!

En god rygsæk.

Lad os tage det vigtigste først: en god rygsæk er alfa og omega, når man begiver sig ud på sin vandretur. Her er det især vigtigt, at du finder en rygsæk med den helt rigtige balance. Du skal især tænke over, hvor meget vægt du vil være i stand til at bære på, for du kommer til at bære din rygsæk dag ud og dag ind. Derfor kan det være en god ide at købe en lidt mindre rygsæk end din førstehåndsindskydelse tilsiger dig, da man ofte undervurderer, hvor træt man kan blive af at gå mange timer i bagende sol flere dage i træk.

En god hovedpude eller nakkestøtte

Endnu en vigtig ting at have med sig er en god hovedpude. Hvad enten du vælger at sove i telt eller ude i det fri, så har du større chance for at ligge forkert med dit hoved i løbet af natten, og det kan i værste fald give hold i nakken. Du kan selv forestille dig, hvordan det vil føles at skulle gå med en tung rygsæk på ryggen i bagende sol, imens din nakke driller. Der er desværre mange førstegangs-backpackere, der begår denne fejl. Derfor kan det godt betale sig, at ofre plads i rygsækken til din hovedpude eller endda en specialpude, der giver ekstra god støtte om natten. De fleste hovedpuder kan heldigvis både foldes og rulles, så de ikke fylder særlig meget.

Masser af sol- og fugtighedscreme

Uanset hvor du har tænkt dig at tage på vandretur, vil du komme til at få masser af sol. Derfor er det helt essentielt, at du har masser af sol- eller fugtighedscreme med dig hele tiden i løbet af din rejse. Rigtigt mange vælger at tage på vandreture i bjergfyldte områder og tænker derfor, at den kølige luft i de højere himmelstrøg ikke er noget at være bange for – men her vil alle erfarne skientusiaster hurtigt kunne nikke genkendende til, at man netop i bjergene, får masser af sol i ansigtet. Så undgå ubehagelige solskoldninger og smør dig selv godt ind i solcreme hver dag!

Et godt multitool

Uanset hvor din tur går hen, og uanset hvad du har på programmet, er det helt sikkert, at du på et eller andet tidspunkt for brug for et multitool eller en schweizerkniv som man kaldte det tidligere.

Hvad enten du får en splint i fingeren, eller du skal åbne en dåse konserveres eller måske endda rense tænder, er et godt multitool din bedste redning. Et multitool er både billigt at anskaffe sig og fylder ikke noget i hverken din rygsæk eller din bukselomme.

Håndsprit og håndservietter

Som en sidste ting er det vigtigt at huske på forhånd, at du nok vil komme ud for at der er langt til det nærmeste toilet eller vakse faciliteter. Så for din hygiejnes skyld kan du gøre en hel del godt for dig selv ved, at have en flaske håndsprit og nogle håndservietter med dig, så du altid kan vaske hænder, når der er brug for det. I værste fald kan du blive syg på grund af manglende hygiejne og dermed får du ikke ret meget ud af din rejse.