Holdningskorrigerende tøj - Sådan virker en rygstøtte

Holdningskorrigerende tøj - Sådan virker en rygstøtte

Annonce

Hvis du går og døjer med en dårlig stilling fordi du studerer meget, så kan du med fordel overvejer om du skulle kigge på noget holdningskorrigerende tøj som kan bruges som rygstøtte og derved forbedre din holdning når du sidder og skriver eller læser ved din computer eller i en bog. Det er vigtigt at sørge for at undgå en dårlig holdning, når du skal sidde i samme stilling i mange timer, og desværre så oplever mange studerende at de får en dårlig holdning og smerter i ryggen. Du kan f.eks. læse hvordan en rygstøtte virker her hvis du vil få en større viden omkring hvordan en rygstøtte rent faktisk virker. Men lad os kigge nærmere på holdningskorrigerende tøj.

Sådan virker holdningskorrigerende tøj

Hvis du går og overvejer holdningskorrigerende tøj så er det naturligvis vigtigt at du ved hvordan det virker. Måden holdningskorrigerende tøj i form af t-shirts, veste, Bh’er og trøjer fungere er ved at ændre kropsholdningen på den person som har det på. Det vil sige at man får en mere korrekt holdning, som kan bidrage til en sundere arbejdsstilling når man f.eks. sidder og studerer, eller skal bruge mange timer i samme stilling. Men også når man f.eks. skal ud og arbejde mere fysisk og ofte også kommer ud i dårlige stillinger for ryggen. Så er det også et problem for mange som får rygproblemer fordi de ikke har en korrekt kropsholdning i løbet af dagen. 

Kan rygsmerter blive afhjulpet af en rygstøtte? 

Hvis du har rygsmerter, så er det vigtigt at du først og fremmest finder ud af hvorfor du har rygsmerter. Det hjælper ikke at brug en rygstøtte hvis årsagen ikke er fordi du har en dårlig holdning, men fordi du måske har en rygsygdom eller lignende, som forårsager problemerne. Derfor bør du altid søge vejledning hos en læge hvis du er i tvivl om hvad årsagen til rygsmerterne er. 

Hvad koster en rygstøtte?

En rygstøtte koster alt fra 149 kroner til op over 1000 kroner afhængig af hvilke krav man har til en rygstøtte eller holdningskorrigerende tøj, og hvilken kvalitet man søger. Så jo bedre kvalitet, jo mere koster det at få en ordentlig rygstøtte, men ofte så kan det godt betale sig at betale lidt mere, når det trods alt er ens ryg som man skal passe på resten af livet.