Hold den bedste indflytterfest: Sådan gør du

Hold den bedste indflytterfest: Sådan gør du

August og september er tiden for studiestart på de respektive uddannelser, der findes rundtom i landet. Dette betyder også, at indflytninger er på sit højeste på nuværende tidspunkt, hvilket giver anledning til et drøn af en fest: indflytterfesten. Afhængigt af omfanget af din lejlighed, din venneflok og ikke mindst din pengepung, er der lidt forskellige måder, hvorpå den kan gribes an. Læs med her og få værdifulde tips til, hvordan du holder den bedste fest, samt hvordan du sikrer dig imod ny flytning grundet (fulde) uheld…

 

Informer naboerne og forebyg skader 

Ridsede trægulve som følge af stilethæle, brand- og vandskader på borde og smadrede vaser er blot eksempler på typiske ting, der desværre sker, når man holder indflytterfest. Udover nytårsfesten er indflytterfesten nemlig den fest, der oftest løber mest af sporet, og derfor skal du gerne have helgarderet dig på alle fronter, inden det sker! Læg dug på bordende, fjern fritstående skrøbelige ting og informer de kvindelige gæster om, at stiletter skal stilles i entréen - eller ender du meget hurtigt med en stor regning for nedslibning af dit gulv.

Herudover er det også god nabostil at informere i god tid om, at der nok vil blive larmet en del den pågældende aften, således at de har mulighed for at planlægge sig ud af deres egne lejligheder, hvis de ikke orker støjen. Her er det som oftest god kutyme at hænge en lille seddel nede i opgangen, hvor man oplyser, at verden vil blive et par flasker vodka fattigere men et par fest glade individer rigere, men at man naturligvis altid er velkommen til at komme op og banke på hvis det bliver for omfangsrigt - alternativt kan man invitere hele opgangen med. 

 

Køb ind til en sjov aften

At være bartender for en aften er skide sjovt for at sige det ligeud, og det er faktisk nemmere end nogensinde udleve. Anskaf dig en shaker, nogle glas og diverse andre gimmicks, der kan få dine tricks til at spille, og du vil ikke blot være værten for den fedeste fest; du vil også blive invitereret til alle de næstkommende, fordi din underholdning var så god! Bartenderudstyr findes på Barlife.dk, og du kan finde rabatkoder til siden på Rabatbanditten.

Af indkøb kan du også overveje ting som små snacks i form af pizzasnegle, chips eller lignende, og hvis du bor tæt på et sted, der tilbyder take-out, så rend derned et par dage i forvejen og hør dem om et godt tilbud til dine gæster.

 

Nyd festen

Du er (måske) ny studerende, eller i hvert fald tilflyttet et nyt sted, og der er derfor et hav af nye ting og indtryk, du skal fordøje. Tag den med ro, og nyd din fest; alt skal nok blive spændende og godt, selvom det kan virke nervepirrende at starte op et nyt sted. Er du nysgerrig efter at finde job i området, spare lidt på SU’en eller få hjælp til en madplan, så er nettet din ven. Du kan eksempelvis læse mere om livet som studerende på Student360, hvor du også kan finde gode råd til eksempelvis jobansøgning og pengebesparelse. Rigtig god vind med projekt ”fest” og ikke mindst studiet!