Har du tænkt på at blive selvstændig? Stift dit iværksætterselskab i dag

Har du tænkt på at blive selvstændig? Stift dit iværksætterselskab i dag

Annonce

Har du en idé der kan gøres til forretning? Måske har du aldrig tænkt tanken til ende, men følg lige med her… Forestil dig, at du kan være din egen chef. Du kan dyrke din passion og tjene penge. Lad os hjælpe dig med det formelle - læs med og bliv klogere på dine muligheder.

 

Har du hørt om mini-ApS’et?

Hvis du flirter med tanken om at blive iværksætter, skal du læse med her. For der er selskabsformer, som er en fordel, hvis man ikke har så meget erfaring inden for iværksætteri eller hvis man ikke har en stor opsparing, man kan investere i sin virksomhed.

Iværksætterselskabet kaldes nogle gange for “min-ApS”. Et ApS (anpartsselskab) er den mest udbredte selskabsform i Danmark, fordi den her selskabsform har en række store fordele, blandt andet en vis tyngde i erhvervslivet. Men det kræver også minimum DKK 50.000,- at stifte et ApS, og det afholder naturligvis en del fra at kaste sig ud i det eventyr.

Heldigvis har iværksætterselskabet faktisk mange af de samme fordele som et ApS, men der stilles færre krav. Én af de store fordele er, at et iværksætterselskabet kan stiftes for helt ned til DKK 1,- (maksimum DKK 49.999,-). Det betyder, at du relativt hurtigt kan komme  gang med livet som selvstændig.

https://www.legaldesk.dk/dokumenter-erhverv/stiftelse-af-selskab/stiftelse-af-ivaerksaetterselskab-ivs

Hvilke muligheder får du med et iværksætterselskab?

Du kan vælge mellem forskellige ejerstrukturer

Selskabsformen er en fleksibel størrelse, som tillader forskellige ejerstrukturer. For eksempel kan I være flere om at stifte og eje et IVS. Ejere af et iværksætterselskab må være enkeltmandsvirksomheder, ligesom at iværksætterselskaber kan være både drift- og holdingselskab.

 

Du kan omdanne dit selskab til et ApS på sigt

Hvis din virksomhed er profitabel, skal du spare 25% af omsætningen op per år. Når du har opsparet DKK 50.000,-, kan du vælge at omdanne dit iværksætterselskab til et ApS.

 

Men hvad hvis det går galt?

Konkurs er noget alle erhvervsdrivende tænker på og skal forholde sig til. Du skal faktisk allerede forholde dig til det, når du vælger rammerne for din virksomhed. Der er nemlig stor forskel på, om du hæfter ubegrænset for virksomhedens økonomiske forpligtelser. Når du stifter et kapitalselskab, såsom et iværksætterselskab, hæfter du begrænset. I praksis betyder det, at du kun hæfter for de penge, som du vælger at skyde i selskabet i form af selskabskapital og eventuelle senere investeringer. Hvis du derimod stifter en enkeltmandsvirksomhed, hæfter du ubegrænset for virksomhedens økonomisk forpligtelser. Det vil sige, at kreditorer kan indkræve betaling fra din personlige formue. Her betyder formue ikke, at man har en pengetank fyldt med guld, som en anden kendt and. Formue dækker blot over alt, som du ejer. Det kan være en opsparing, eller hvis du ejer en lejlighed, et hus, en bil osv.

Derfor er det klogt, at gøre sig nogle tanker om hvilke rammer du ønsker for dig selv og din kommende virksomhed.

Du finder mere information om iværksætterselskabet i linket nedenfor - god vind!

https://www.legaldesk.dk/dokumenter-erhverv/stiftelse-af-selskab/stiftelse-af-ivaerksaetterselskab-ivs