Har du brug for en cykelforsikring?

Du tænker måske ikke over det i dagligdagen, når du cykler i skole, men er du dækket af din forsikring, hvis du får stjålet din cykel? Det er rigtig surt at få stjålet sin cykel, men du kan spare mange penge, hvis du har en god og billig cykelforsikring, når det sker.

De fleste af os har prøvet at få stjålet en cykel på et eller andet tidspunkt i vores liv. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der blev anmeldt 52.465 cykeltyverier i 2016 – tallet er dog langt højere, da mange cykeltyverier ikke bliver anmeldt. Det er surt at skulle købe en ny cykel, fordi nogen ikke kan kende forskel på dit og mit. Men du kan få dækket størstedelen af udgifterne til en ny cykel, hvis du en forsikring.

Indboforsikring dækker ikke altid din cykel

Det er altid en god ide at tjekke op på, hvad din forsikring egentlig dækker. Det er surt at finde ud af bagefter, at du ikke er dækket. Det er få indboforsikringer, hvor forsikring af cykel er inkluderet som standard.

Du kan dog nemt tilkøbe en cykelforsikring, så du er forsikret gennem din indboforsikring. Typisk vil der være tale om et lille ekstra månedligt beløb for dækningen. Det er især godt med en ekstra cykeldækning, hvis du har en cykel af nyere dato eller den er dyrt købt.

Gallup lavede i 2016 en undersøgelse for Gjensidige. Her indrømmede hver 13. dansker, at de har stjålet en cykel. Mange af dem indrømmede også, at de kun stjal den til en kort tur, hvorefter de smed den fra sig. Så sørg for at være ordentlig dækket – også med en god cykelforsikring.

Det er unge, der cykler mest – især i de store byer i landet. Det er derfor vigtigt for dig som ung, at du har en cykelforsikring, da du er i højrisikozonen for cykeltyverier.

Få cykelforsikring i din indboforsikring

En cykelforsikring kan du typisk købe som et tillæg til din indboforsikring. Det kan nemt klares over telefonen på få minutter, og så er du godt dækket i fremtiden.

Husk at skrive stelnummeret ned, da du altid skal bruge dette, når du anmelder cykeltyverier. Ellers kan politiet ikke vide, at det er din cykel, hvis de finder den.

Forsikringsselskaber som Gjensidige, har også en form for udvidet cykelforsikring. Den dækker nemlig også, hvis:

  • Du er involveret i et færdselsuheld
  • Din cykel bliver udsat for hærværk – uanset hvor cyklen var, da den blev ødelagt

Hvis du vil have forsikring på børnecykler, dækker deres indboforsikring faktisk børnecykler under 12 tommer helt automatisk. Du kan få dækket de fleste udgifter til en ny cykel med denne ekstra tillægsforsikring.

God pris på den bedste cykelforsikring

Kontakt dit forsikringsselskab, hvis du ikke er sikker på, om din cykel er dækket af din forsikring. Det kan også betale sig at undersøge, hvor du får den bedste dækning. En billig pris på en cykelforsikring er nemlig ikke ensbetydende med, at det også er den bedste for dig.

Den bedste cykelforsikring dækker dig nemlig ikke kun, når du får din cykel stjålet. Den dækker også ved eksempelvis hærværk og færdselsuheld. Du vil typisk få den billigste pris på din cykelforsikring, hvis du vælger den som et tilvalg til din indboforsikring i stedet for selvstændig forsikring.

Hvis du har en gammel cykel, der ikke har den store værdi, kan det dog godt være, at det bedst kan betale sig for dig ikke at købe en cykelforsikring. Det vil det dog kunne i langt de fleste tilfælde.

Kan du godt lide en aktiv cykelferie i ind- og udland? Så skal du være opmærksom på, om du har den rette rejseforsikring. Gouda har bl.a. en ungdomsrejseforsikring til unge under 35 år. Den dækker også fysiske aktiviteter som cykelferier og –ture.

Så mange cykler bliver stjålet hvert år

Det er rigtig mange cykler, der bliver stjålet hver eneste dag. Tal fra Danmarks Statistik viser, at der i 2016 blev stjålet 52.465 cykler. Det svarer til mere end 140 cykler hver eneste dag. Der er også mange cykeltyverier, der aldrig bliver anmeldt. Dermed er det reelle tal langt højere.

Det er især i de større byer, og områderne omkring disse, at der stjæles flest cykler pr. 1.000 indbygger.

Kilde: dr.dk

Sådan sikrer du bedst din cykel

Det er ikke kun udenfor på åben gade, at cykeltyve kan finde på at stjæle din cykel. Iflg. en undersøgelse fra Gallup lavet for Gjensidige har hver syvende dansker prøvet af få stjålet en cykel fra en cykelkælder, carport eller aflåst gård. Det er dog hele 25%, der har fået stjålet en cykel på åben gade.

Sådan sikrer du bedst din cykel:

  • Lås altid cyklen med en forsikringsgodkendt lås
  • Stil cyklen inden for i garage eller kælderrum
  • Lås cyklen fast til noget – rækværk, lygte etc., så låsen skal brydes op, før cyklen kan fjernes
  • Stil altid din cykel et oplyst sted, så tyven ikke kan arbejde i skyggerne