Guide: Sådan sikrer du en studiebolig i København

Guide: Sådan sikrer du en studiebolig i København

Dette er sponsoreret indhold

 

Går du med en drøm om at slå dig ned i København og få dit eget sted, så er der flere ting, du skal tage højde for. Som landets største by og hovedstad er der rift om studieboligerne i København, og det kan virke uoverskueligt at gribe boligmarkedet an. Derfor har vi herunder samlet de bedste råd til dig, der vil sikre dig en studiebolig i hovedstadsområdet.

Vær i god tid

Som med mange andre ting, kan det betale sig at være i god tid, hvis du har i sinde at få fingrene i en studiebolig i København. Først og fremmest fordi du næppe er den eneste, der har fået tanken. Derfor er det en god idé at skrive dig på venteliste og hellere på for mange end for lidt! Selv om det kan virke som en langhåret proces, skyder der hele tiden nye studieboliger op. Måske har du allerede hørt om containerboliger, der er bygget specielt til studerende i København? Du kan læse mere om sådan en studiebolig allerede nu, og de specialbyggede containerboliger er perfekt egnet til en SU-indkomst.

Vær tålmodig

Som sagt kan ventetiden på en studiebolig i det attraktive hovedstadsområde være lang. Faktisk kan der være op mod flere års ventetid på en studiebolig i København men forhold såsom, hvor du har adresse på nuværende tidspunkt til, hvornår dit studie går i gang, kan være med til at opprioritere lige netop din plads på ventelisten. Så mist ikke modet, men udstyr dig selv med tålmodighed! Du kan som regel altid tjekke, hvordan du står stillet i forhold til din geografiske placering, din uddannelsesstart og så videre på de pågældende steder, der udbyder studieboliger. Og ellers skal du ikke tøve med at gribe røret og give dem et kald. 

Skru forventningerne ned

Kommer du fra andre steder end København, kan prislejet for studieboliger være en smule overvældende med tanke på, hvad du kan få for dem. For eksempel vil det ikke være urealistisk at stable en toværelses lejlighed på benene med en studerendes budget i landsdele som Jylland og syddanmark. Mens du i København måske kun kan få en etværelses eller mindre for samme sjat penge. På den måde kan det virke urimeligt, men på trods af det, findes der mange lækre og nybygget studieboliger i København, som kun venter på at blive brugt!