Guide: Sådan holder du den fedeste sommerfest på budget

Guide: Sådan holder du den fedeste sommerfest på budget

Juni måned betyder for de fleste studerende en måned fyldt med eksamenslæsning og præstationsangst. Hvorfor ikke fejre de overståede eksaminer med en ordentlig fest for dig og dine medstuderende? I fortjener det helt sikkert efter at have knoklet mange timer foran bøger og computer. Men som studerende kan budgettet godt være stramt. Heldigvis behøver det ikke ruinere dig at holde en fest.

Er lejligheden for lille, eller er du bange for få ølpletter på dit splinternye trægulv, så er det oplagt at lave sommerfesten til en havefest. Måske har en af jer en kolonihave, og ellers vil jeres forældre uden tvivl gerne lægge have til. Det danske sommervejr kan som bekendt være utilregneligt, og derfor er det en godt idé at tænke i teltudlejning. Jysk Festudledning hjælper dig gerne med at finde et festtelt til din sommerfest.

Du kan sagtens bede dine gæster om selv at have alkohol med, men sørg gerne for, at der snacks i løbet af aftenen i form af for eksempel chips og saltstænger. Bager du også en stak pølsehorn til natmad, er der næsten garanti for glade gæster.

Skab god stemning med lys og musik

Et par lyskæder eller nogle levende lys gør meget for stemningen til en fest. Du kan også slå to fluer med ét smæk ved at investere i myggelus, så I er sikret mod blodsugende, uventede gæster i løbet af aftenen og natten. God musik er selvfølgelig også altafgørende for en god fest. DJ’en kan du sagtens spare væk. Måske kender du en, der har et godt anlæg, du kan låne for en aften. Lav så en god playliste, som kan køre hele aftenen. Du kan også få dine gæster til at ønske 2-5 sange hver, afhængigt af hvor mange du inviterer. På den måde får alle mulighed for at høre det musik, som de allerbedst kan lide at feste til.