Guide: Sådan flytter du til studiebyen smart og sikkert

Guide: Sådan flytter du til studiebyen smart og sikkert

Tillykke! Du er netop blevet optaget på drømmestudiet, og der går ikke lang tid, før du skyder næste kapitel af dit liv i gang – måske endda i en helt ny by. Er sidstnævnte tilfældet, kan vi sagtens forstå, hvis du har sommerfugle i maven. Det er altid nervepirrende at rykke sit liv op med rødderne og starte forfra – og hvis du ikke har en social cirkel i den nye by endnu, kan det gøre en verden til forskel at have en tryg base at komme hjem til efter de energikrævende introdage. Læs videre og få tips og tricks til, hvordan du nemt og sikkert får en god flytteproces – og hurtigt får flyttekaosset under kontrol, så du kan fokusere på at finde dig til rette i dit nye hjem og på studiet.

Få hjælp af venner og familie

Det giver næsten sig selv, men vi nævner det alligevel: Kender du en eller flere med bil, som er villige til at sætte en dag eller to af til dig, så hiv fat i dem. Lige meget hvor træls, du føler dig ved at bede dine nære om så stor en tjeneste – så blegner de moralske omkostninger, du måske forestiller dig, det har, lynhurtigt i sammenligning med, hvad det vil koste dig at leje et flyttefirma. Flytter du ind på et kollegieværelse, vil du nok ikke engang skulle transportere særligt meget, hvorfor det vil være ingen sag – og har du masser af møbler, du nu ikke har plads til, kan du med fordel investere de sparede penge i et depotrum i stedet. Alt i alt er der intet at tabe ved at bede dine nære og kære om hjælp – så længe, du husker at være lige så hjælpsom, hvis det lige pludselig er deres tur til at flytte.

Sikker transport af kæledyr

Nu er det selvfølgelig langt fra alle kommende studerende, der allerede har glæden af at være dyreforældre. Men det betyder bestemt ikke, at de ikke findes, da mange senere i livet vender tilbage til skolebænken – eller bare bliver klar til det ekstra ansvar tidligere end andre. Er du en af de heldige, er sikker transport af dit kæledyr under flytningen også noget, du skal forholde dig til. Som f.eks. hundeejer skal du sørge for at anskaffe dig en transportkasse til hund i en passende størrelse til din hund, solidt materiale og med masser af udluftning.