Guide: Her er mulighederne i dit sabbatår

Guide: Her er mulighederne i dit sabbatår

Er studenterhuen inden for rækkevidde, eller har du netop været igennem den bedste uge i dit liv, hvor du fik din studentereksamen, så tænker du nok: Hvad nu? Har du valgt at tage et sabbatår, og ved du ikke helt, hvad der skal ske? Så se med her, hvor vi giver dig en guide over mulighederne i dit sabbatår

Fuldtidsjob

Et sabbatår er det perfekte år til at opbygge sig en fornuftig opsparing, der kan være nyttig, når man skal flytte hjemmefra og starte på en videregående uddannelse. De fleste unge mennesker bor stadig hjemme ved forældrene i deres sabbatår og har derfor mulighed for at tjene mange penge, da der formentlig ikke skal betales en høj husleje. Mange nyudklækkede studenter benytter sig af en 50/50 løsning, hvor de arbejder det første halve år og rejser det næste halve år. 

Working Holiday

Vil du gerne opleve verden samtidig med, at du arbejder og tjener penge, så er Working Holiday det perfekte valg. Det er muligt at tage på Working Holiday i Australien, Canada og på New Zealand. Jobmulighederne er mange og kan være alt lige fra rengøring, kvægfarmer og piccoline til dykkerinstruktør og guide. Fordelen ved Working Holiday er, at du tjener penge til at finansiere alle de oplevelser, der er undervejs. Samtidig forbedrer du dit CV og styrker dine sproglige kompetencer.

Grupperejse

Hvis du ønsker at tage på dit livs rejse, så kan du med fordel vælge en grupperejse, hvor du knytter venskaber for livet. På en grupperejse vil det meste af turen være planlagt af arrangørerne, så det eneste du skal koncentrere dig om er at nyde rejsen i fulde drag. Det er meget populært at tage på en grupperejse i sit sabbatår. Det skyldes blandt andet, at det er en tryg måde at rejse på, hvilket kan være rart, hvis det er først gang, at man rejser oversøisk. Rejserne tager grupperne til de mest populære destinationer i verdenen, og arrangørerne tilbyder deres hjælp under hele rejsen. Se et udvalg af grupperejser her

Frivilligt arbejde

Når man holder sabbatår, har man tid og mulighed for at lave de ting, som betyder noget for en. Der er derfor mange unge mennesker, som tager til udlandet for at lave frivilligt arbejde. Som frivillig kommer man helt tæt på kulturen i det land, man arbejder i og møder nye mennesker fra hele verdenen. Der findes mange organisationer, som ville elske, hvis du ville være frivillig for dem og hjælpe i verdens brandpunkter. Man skal være opmærksom på, at det ikke er gratis at lave frivilligt arbejde, til gengæld hjælper man mennesker, der ikke har de samme vilkår som en selv. Det er en stor oplevelse at være frivillig og møde mennesker, som lever på en meget anderledes måde, end vi gør det i Danmark.

Skibums

Drømmer du om at bo i et land fyldt med bakker og sne? Og synes du også, at det er træls, at Danmark er flad som en pandekage? Så tag til de sneklædte lande og arbejd som skiguide eller på en restaurant. Her vil du få sne under plankerne hver dag samtidig med, at du arbejder og tjener penge til oplevelser og husleje. Det er som regel fra december til slutningen af april, at der er mulighed for at være skibums. Du vil føle dig som en del af én stor familie på den destination, du vælger. Selvom arbejdet fylder en del, bliver det sociale liv og festerne også vægtet højt.

Backpacking

At rejse som backpacker er en af de mest populære ting at gøre i sit sabbatår. Tag ud i verdenen og få luft under vingerne, inden bøgerne atter kalder. Efter mange år med deadlines, faste rutiner og karakterræs er det fantastisk at rejse som backpacker, hvor man lever uden forpligtelser. Her tager man som regel en dag ad gangen, og man ved sjældent, hvad morgendagen byder på. Backpacking rundt i verdenen er den ultimative oplevelse, hvis man vil langt væk fra hverdagens trummerum. Man kan backpacke på egen hånd eller med en ven, veninde eller kæreste. Hvis du selv tager afsted, vil du med garanti ikke være alene, da man møder andre backpackere overalt, hvor man rejser. Det er en god idé at tjene nogle penge, inden man rejser ud som backpacker, da det ikke er helt billigt. Der skal opleves, prøves og smages en masse, som alt sammen koster penge.