Gratis medlemskab af a-kasse som studerende

Det er - desværre - de færreste studerende, der melder sig ind i en a-kasse, når de er under uddannelse. Det er en skam, da der er mange fordele forbundet med at være medlem af en a-kasse, hvis du er studerende. Det er naturligvis også ensbetydende med, at det er oplagt, at du som studerende ser nærmere på dine muligheder.

Der skal ikke herske nogen tvivl om, at den hovedsagelige årsag til, at du bør melde dig ind i en a-kasse, når du er studerende er, at du har mulighed for at blive medlem uden at skulle betale kontingent. Derfor er det ikke en yderligere omkostning i et i forvejen stramt budget, som mange studerende frygter, da det er muligt at blive medlem helt uden omkostninger forbundet hermed.

Få ret til dagpenge, når du afslutter dit studie

Hvis du melder dig ind i en a-kasse minimum ét år, inden den afsluttes, så har du mulighed for at få dagpenge efter endt uddannelse. Det er naturligvis også ensbetydende med, at du dermed ikke skal stresse for meget over, at du skal finde et job, når du er færdig med at læse, hvis ikke du vil risikere, at skulle gå fra hus og hjem.

Det er dog ikke ensbetydende med, at du ikke bør fokusere på at finde et job, når uddannelsen er slut, men det fungerer derimod som et form for sikkerhedsnet, der kan gribe dig, hvis det bliver nødvendigt. Husk dog på, at det er nødvendigt, at du har været medlem af a-kassen i minimum 12 måneder, inden der kan udbetales dagpenge.

Få hjælp til jobsøgning og skrivning af ansøgning

En anden fordel ved at være medlem af en a-kasse er, at du får muligheden for at hente hjælp til både skrivning af ansøgninger og generel jobsøgning. Det betyder også, at du ikke blot får et sikkerhedsnet i form af dagpenge efter din uddannelse, men det betyder også, at du vil få nemmere ved at finde et godt job, der appellerer til dig.

Der er mulighed for at få personlig sparring af diverse jobrådgivere, der ikke blot kan hjælpe med at finde et job efter uddannelsen, men også hvis du har et ønske om, at kunne finde et relevant studiejob. Dertil er der også rig mulighed for at få sparring på både CV, ansøgninger og deslige - er det en sådan a-kasse, du leder efter, så klik her.

Find en relevant a-kasse

Hvis du har intentioner om, at skulle melde dig ind i en a-kasse som studerende, så skal der naturligvis ikke herske nogen tvivl om, at du skal sørge for at finde en a-kasse, der er relevant for din uddannelse og den eller de brancher, du ønsker at beskæftige dig med.

Der findes rigtig mange forskellige a-kasser på det danske marked, hvilket også er ensbetydende med, at der selvfølgelig også er mulighed for at finde en relevant a-kasse, der er appellerer til dig. Det betyder også, at du ikke blot skal melde dig ind i en tilfældig a-kasse blot for at gøre det.